Vara vine întotdeauna cu un boost de energie pentru toți. Soarele, zilele frumoase, vegetația bogată și explozia de flori ne inspiră și ne determină să dorim să facem mai multe pentru noi, să ne îmbogățim viața cu experiențe extraordinare. Iată ce poți să faci în vara lui 2023 pentru ca această perioadă să-ți rămână întotdeauna în memorie:

O vacanță memorabilă

După câțiva ani în care vacanțele noastre au fost afectate de tot felul de reguli și restricții, din cauza contextului epidemiologic, vara lui 2023 ne oferă, în sfârșit,

ocazia de a călători oriunde, fără demersuri suplimentare. Deci, este momentul să mergi în vacanța mult visată. Problema este că avem cu toții o listă întreagă de destinații preferate și e greu de luat o decizie. Sunt foarte multe locuri frumoase în Europa, „aproape” de casă, și fie alegi o destinație foarte populară, fie poți să optezi pentru un loc mai cool, care să-ți ofere o experiență inedită, cum ar fi Islanda.

Mai multe ieșiri în natură

Ideal ar fi ca în fiecare weekend să te desprinzi de agitația orașului, să pui pe hold grijile de zi cu zi și problemele legate de job și să mergi într-un loc în care să fii aproape de natură, să te conectezi cu ea și să-ți refaci resursele de energie. Indiferent de orașul în care locuiești, cu siguranță că ai la distanță de cel mult o oră de mers cu mașina un loc idilic- o cabană în pădure sau lângă un lac,

un parc de aventură- unde să-ți petreci măcar o zi plină, în care să respiri aer curat, să te plimbi și să te bucuri de priveliști minunate.

Mișcare în aer liber

Cu toții suntem preocupați de bunăstarea noastră și căutăm moduri prin care să ne îmbunătățim stilul de viață. Sportul este o activitate obligatorie pentru un stil de viață sănătos, iar vara este momentul ideal în care putem să părăsim sala și să ne bucurăm de mai mult aer curat.

Sunt foarte multe activități fizice pe care putem să le desfășurăm chiar și în timpul săptămânii, după orele de program, iar cele mai populare sunt joggingul sau plimbarea cu bicicleta. Dar alege să faci asta cât mai departe de străzi și bulevarde aglomerate. Cu siguranță că ai aproape de casă un parc cu multă vegetație în care poți să te desfășori. Dacă ai mai mult timp la dispoziție, poți opta și pentru alte activități, cum ar fi o drumeție pe munte.
Pe Live Science vei descoperi mai multe idei de activități în aer liber care îți vor îmbunătăți starea de sănătate.

Cultivă-ți pasiunile

Iarna parcă intrăm și noi într-un fel de hibernare și ne limităm destul de mult paleta de activități, pentru că pur și simplu frigul ne taie elanul. Însă vara este momentul ideal în care să facem mai multe pentru sufletul nostru.

Prin urmare, profită de energia primită de la soare și acordă mai multă atenție pasiunilor tale, indiferent de tipul lor. Poate că vrei să înveți să cânți la un instrument sau îți place să dansezi ori să pictezi. Caută un club unde poți să faci asta, unde să te înconjori cu oameni cu aceleași preocupări. Este, cu siguranță, un lucru excelent pe care să-l faci pentru tine, care îți va crea o stare bună.

Schimbă-ți jobul

Chiar dacă este perioada vacanțelor, foarte multe companii își recrutează mare parte din personal în perioada verii, pentru simplul motiv că este momentul în care apar „pe piață” tinerii absolvenți. Vei descoperi că vara se ivesc oportunități excelente pentru o carieră interesantă și dacă ai în plan cumva să faci schimbări în această direcție, este momentul să urmărești cu atenție anunțurile de angajare.

Foto: Pexels