Andrew și Tristan Tate au scăpat de arestul la domiciliu, după ce Curtea de apel București a dispus, vineri, 4 august 2023, plasarea sub control judiciar a celor doi frați. În iunie 2023, Andrew și Tristan Tate, alături de ceilalți doi inculpați, au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT pentru constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane în formă continuată și viol în formă continuată.

Citește și: Frații Tate au scăpat de arestul la domiciliu. Cei doi vor fi cercetați în libertate: ”Războiul nu s-a încheiat pentru noi”

La începutul acestei săptămâni, Andrew și Tristan Tate au făcut apel împotriva unei decizii judecătorești luate luna trecută de a-i menține în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile.

„Admite contestațiile formulate de inculpații Tate Andrew și Tate Tristan, Radu luana şi Naghel Georgiana”,

au decis magistrații de la Curtea de Apel Bucureşti.

Astfel, ei au fost plasați sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 4 august și până la 2 octombrie. Atât cei doi frați, cât și două tinere complice, au scăpat de arestul la domiciliu.

Andrew Tate, prima reacție după ce a scăpat de controlul judiciar: „Abia aștept să ies din casă”

Andrew Tate a postat un mesaj pe Twitter, a o primă reacție după ce a aflat că scapă de controlul judiciar. După ce au fost plasați sub cntrol judiciar, cei doi frați, cât și complicele, nu pot părăsi România sau călători în unele părți ale țării, dar își pot părăsi domiciliul și călători în București și Ilfov.

„După 10 luni. 3 la închisoare, 7 acasă.

După 15 milioane de euro, sechestru de bunuri. După un proces bazat pe nimic. Dosarul a fost transmis unui judecător care l-a considerat slab. Am fost eliberat din arest la domiciliu, dar trebuie să rămân în România. Acum. La Moschee. Alhamdulillah!”, a scris Andrew Tate într-un mesaj pe Twitter.

Andrew Tate a mărturisit în fața reporterilor ă nu știe care sunt planurile lui de viitor, însă vrea să demonstreze tuturor că acuzațiile care i-au fost aduse lui și fratelui său sunt false.

„Nu știu care vor fi planurile de viitor, dar știu că timpul este de partea noastră și, mai devreme sau mai târziu, toată lumea va înțelege ce ni s-a întâmplat! Abia aștept să ies din casă”, a declarat Andrew Tate în fața jurnaliștilor.

De asemenea, el a mărturisit că „războiul nu s-a încheiat” și că va demonstra că este complet nevinovat.

Frații Tate au fost reținuți și arestați după ce au avut loc cinci percheziții, în București și județul Ilfov, la locuințele deținute de ei, pe data de 29 decembrie 2022.

„Sunt fericit! Știam că dreptatea va ieși la iveală și mă simt foarte fericit. Sunt entuziasmat, dar o parte din mine încă simte că războiul nu s-a terminat. Războiul nu se va termina pentru mine până când toată lumea nu va înțelege că sunt complet nevinovat, din cap până în picioare. Va continua până când toată lumea, care m-a înjurat și a crezut aceste baliverne, va înțelege cât de mult a greșit. Și știu că acea zi se apropie și de asta sunt entuziasmat”, a mai adăugat acesta.