Aromele produselor pe care le consumăm, indiferent de tipul lor, ne stimulează simțurile și starea de spirit și sunt în strânsă legătură cu dispoziția pe care o avem la un moment dat. Pe măsură ce oamenii călătoresc tot mai mult și ajung la distanțe mari de casă, intră în contact cu noi arome regăsite în bucătăriile respective. Odată ajunși acasă, își vor continua aventura cu noile savori și amestecuri neașteptate, în timp ce o parte dintre consumatori vor fi atrași în continuare de confortul gusturilor clasice.

Dar să aruncăm o privire asupra numeroaselor tendințe de arome ce domină rafturile cu produse de consum în vara lui 2023.

Combinații îndrăznețe cu fructe

Cei mai mulți dintre noi asociem fructele cu deserturile, indiferent de forma sub care sunt consumate- în starea lor naturală, dulceață, înghețată, sucuri și așa mai departe. Totuși, în multe culturi, fructele sunt ingrediente de bază în bucătărie, fiind consumate la felurile principale.

Astfel, se folosesc sosuri de citrice sau mango pentru carne, banane prăjite  pe post de garnitură, iar exemplele pot continua la nesfârșit, pe măsură ce ne plimbăm privirea pe globul pământesc. Deci, fructele au ajuns să domine obiceiurile noastre de consum, iar aromele lor sunt prezente în cele mai neașteptate moduri, cum ar fi la produsele de vapat. Există combinații extrem de savuroase, așa cum sunt cele oferite de OnePuff, care ne transformă chiar și acest obicei într-o experiență senzațională.
Pe blogul lor vei descoperi toate informațiile necesare în caz că îți dorești ceva nou și deosebit în viața ta.

Cele mai la modă fructe în 2023 sunt cele legate de culoarea anului- viva magenta- adică acelea în nuanțe îndrăznețe de roz, cum ar fi grepfrutul roz, rodia sau zmeura, dar și cele cu arome pregnante și excentrice.

Aromele mexicane și asiatice sunt deosebit de populare

Cele două bucătării sunt extrem de cunoscute în toată lumea și treptat aromele lor au fost introduse în preparate de orice fel din toată lumea. Sunt câteva ingrediente care se disting și pe care, odată ce le-ai încercat, dorești să-ți continui povestea cu ele. Deși sunt exotice, se află la un click distanță și de noi și le putem utiliza în preparatele cu care suntem obișnuiți. Cele mai populare ingrediente din aceste zone, care au intrat în tendințele de consum în 2023, sunt: tamarinul (fructele unui arbore leguminos), elote (porumb mexican), mochigone (specie de orez),

pandan (plantă tropicală cu frunze parfumate), potrivit nutritionaloutlook.com.

Picant și dulce

Separat, aromele picante și dulci au fost întotdeauna populare. Dar punându-le împreună, vei obține combinații surprinzătoare care cu siguranță te vor încânta.

Mango habanero este un exemplu de senzație. Fuziunea de arome dulci din fructul de mango și cele picante din habanero (specie de ardei iute) oferă consumatorilor  experiențe gustative inedite.

Combinația poate fi folosită la produse de cofetărie, sosuri și chiar la băuturi alcoolice.

Alte combinații aflate în trendul de consum în 2023 sunt: pepene verde-chili-lime, miere sărată, caramel sărat.

Foto: Pexels