Sfârșit cumplit pentru bucătarul personal al lui Barack Obama. Tafari Campbell, în vârstă de 45 de ani, a fost scos mort dintr-un lac. Bărbatul a mers la surfing lângă reședința familiei fostului președinte american, pe insula Martha's Vineyard din Massachusetts, a anunțat Poliția, citată de BBC. El a fost dat dispărut încă de duminică, 23 iulie 2023, atunci când au început căutările.

Citește și: Michelle Obama, de la o copilărie plină de lipsuri la o carieră de succes. Fosta primă doamnă a Americii împlinește 59 de ani

Trupul lui a fost găsit la 30 de metri distanță de țărm și aproximativ doi metri și jumătate adâncime în apă. „Tafari a fost un membru iubit al familiei noastre”, au transmis soții Obama după teribila veste. El fusese bucătar secundar la Casa Albă și le-a rămas alături și după ce Barack Obama a plecat din fruntea Statelor Unite ale Americii.

Cadavrul lui Campbell a fost recuperat de către Poliția Mediului din Massachusetts luni, 24 iulie, cu puţin înainte de ora locală 10.00

(17.00, ora României), din Edgartown Great Pond. Pentru a îi recupera trupul neînsuflețit, poliția a folosit un sonar cu scanare laterală, pe o barcă, pentru a îl căuta.

Mesjaul transmis de Barack și Michelle Obama, după moartea bucătarului: „Inimile ne sunt frânte”

Tafari Campbell a fost un membru iubit al familiei Obama, așa cum chiar ei au susținut într-un comunicat transmis pentru CNN după vestea tragică.

Fostul președinte și fosta Primă Doamnă nu se aflau la reședință la momentul incidentului, a mai transmis poliția.

„Tafari a fost un membru iubit al familiei noastre. Când ne pregăteam să părăsim Casa Albă (n.r.- în 2017), l-am rugat pe Tafari să rămână cu noi, iar el a acceptat cu generozitate. De atunci face parte din vieţile noastre, iar inimile ne sunt frânte de plecarea sa.

Azi ne alăturăm tuturor celor care l-au cunoscut şi iubit pe Tafari, mai ales soţiei sale Sherise şi băieţilor lor gemeni Xavier şi Savin, şi plângem pierderea unui bărbat minunat”, au transmis soţii Obama, într-un comunicat.