Ancheta în cazul scandalului legumelor tratate cu produse toxice a ajuns la final. Procurorii au anunțat că trei dintre producătorii din județul Buzău, pe care i-au verificat, foloseau substanțe toxice peste limitele legale pentru a grăbi coacerea castraveților. Anchetatorii spun că legumele nu sunt bune pentru consum și au trimis adrese instituțiilor abilitate să fie retrase de la vânzare.

Procurorii care-i cercetează pe cei trei fermieri din bazinul legumicol Glodeanu Sărat, suspectați că utilizează și vând ilegal substanțe pentru stimularea plantelor, au făcut public rezultatul analizelor de laborator pentru probe de roșii și

castraveți prelevate la începutul anchetei.

Astfel, roşiile tratate cu substanţe neconforme pot fi consumate de către populaţie, deoarece concentraţia de substanţe chimice este în limita admisă, în timp ce castraveţii aceloraşi legumicultori trebuie retraşi de la comercializare, fiind dăunători pentru sănătate.