De luni, 13 noiembrie 2023, CNAS a asistat plățile către spitale și furnizorii de servicii medicale. Cum ne afectează acest, lucru dar și cât va ține protestul a dezvăluit reporterul Andra Ionescu, în cadrul jurnalului NEWSTIME.

Citește și: Se caută zeci de miliarde pentru majorarea pensiilor! Marcel Ciolacu recunoaște că pensia medie din România e inumană

„Decizia CNAS de a asista plățile către spitale și către furnizorii de servicii medicale vine după zece zile de protest, timp în care angajații și-au spus nemulțumirile și anume

salariile mult prea mici, dar și volumul de muncă mult prea mare. De luni s-au sistat toate plățile și decontările serviciilor medicale. De asemenea, au fost sistate și plățile concediilor medicale, dar și decontările pe programele naționale de sănătate. Trebuie să știți că pe perioada protestului, angajații CNAS vor rezolva doar urgențele și doar în intervalul orar opt -nouă dimineața, dar și 16 și până la ora 17, practic peste un milion de bolnavi vor fi afectați de această decizie.
Conducerea Casei Naționale de Sănătate a precizat că va negocia în continuare cu reprezentanții angajaților pentru rezolvarea crizei, astfel că rămâne de văzut cât va dura acest protest. Deocamdată acestea au fost informațiile”
, a declarat reporterul NEWSTIME.