În comunicatul transmis de Compania Municipală Termoenergetica București, se subliniază că asociațiile de proprietari au responsabilitatea de a verifica dacă instalațiile interne de alimentare cu energie termică sunt în stare de funcționare și dacă lucrările necesare, inclusiv aerisirea caloriferelor, au fost complet finalizate.

Când se dă drumul la căldură în București

Compania Municipală Termoenergetica București va demara probele la cald pentru sezonul 2024-2025 în noaptea de vineri spre sâmbătă, pentru consumatorii din București.

„Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. anunţă că, în cursul nopţii de 18 spre 19 octombrie (vineri spre sâmbătă) vor începe probele la cald pentru consumatorii urbani din Capitală. Probele se vor desfăşura progresiv, având în vedere dimensiunile sistemului de termoficare şi starea conductelor, precum şi lucrările desfăşurate în diverse zone ale oraşului”, a transmis, joi, compania, într-un comunicat de presă.

Citește și: VIDEO Călătorii mai lungi chiar și în trenuri noi. În 2025 unele călătorii pe căile ferate vor dura cu peste o oră mai mult

Conform surselor, probele la cald vor fi efectuate în principal pe timpul nopții, având în vedere prognoza meteorologică pentru zilele următoare, care preconizează o scădere a temperaturilor.

În sezonul rece vor fi continuate doar acele lucrări pentru care pot fi realizate provizorate

Reprezentanții Companiei Municipale Termoenergetica București au declarat că în sezonul rece vor continua doar lucrările pentru care pot fi implementate soluții provizorii, astfel încât furnizarea agentului termic pentru încălzire să nu fie perturbată pentru clienți.

Citește și: VIDEO Se încaieră primarul pe planșeul Unirii. Conflictul dintre cei doi edil s-a soldat și cu răniți

„Aceste probe sunt menite să asigure echilibrul hidraulic al sistemului de termoficare şi să verifice funcţionalitatea traseelor de alimentare”, a precizat Termoenergetica.