Haina de blana dama este, fără doar și poate, un articol vestimentar de lux chiar și la ora actuală. Prin urmare, procesul de achiziție trebuie documentat îndeaproape și nu se poate realiza în mod aleatoriu.

Atunci când cumperi un astfel de produs, îți asumi o investiție ridicată în garderoba ta, care vine la pachet cu satisfacții, dacă optezi pentru calitatea premium. De ce să ții cont atunci când investești într-o blana dama? Specialiștii din domeniu îți explică și vin în întâmpinarea ta cu o listă a celor mai

importante criterii de bifat. Iată care sunt!

Tipul de blana dama, durabilitatea și rezistența ei la uzură

Cât de mult poți purta haina de blană fără ca ea să se deterioreze, cât de sensibilă este la factorii de mediu și cât de predispusă este la uzură? Toate acestea depind, în primul rând, de tipologia de blană naturală aleasă. Este important să înțelegi că există cel puțin două categorii de blănuri.

Cele pretențioase, cum e cea de chinchilla, care nu este destinată purtării zilnice și cele ultra-rezistente, cum este cea de nurcă. Blana de nurcă se poate purta zi de zi și, de cele mai multe ori, este transmisă din generație în generație. Nu se uzează cu ușurință și se remarcă prin gradul înalt de rezistență, durabilitate, dar  și confort. În plus, are un aspect spectaculos!

Factorul termic și aspectul vizual estetic

Din punct de vedere al confortului termic, blănurile se disting prin lungimea firului de păr. Există, astfel, atât blănuri cu păr lung, cât și blănuri cu păr scurt, izolarea termică fiind influențată de categoria aleasă. Specialiștii explică: blănurile cu păr lung sunt cele mai călduroase, dar există și excepții.

Deși este o blană cu păr scurt, blana de nurcă face excepție prin gradul ridicat de izolare termică pe care îl asigură datorită densității firelor de păr.

La polul opus se găsește astrahanul, o tipologie de blană cu cel mai scăzut grad de izolare termică, deci cel mai puțin călduroasă. Ca aspect, cele mai spectaculoase blănuri  sunt cea de nurcă, vulpe, chinchilla si samur, denumit si zibelina rusa.

Prețul articolului vestimentar și garanția calității

Atunci când cumperi o haină concepută din blănuri naturale, trebuie să acorzi o atenție deosebită perioadei de garanție oferită de comerciant.

Legislația prevede un minim de 30 de zile, dar există și magazine de lux de top în România, care extind perioada minimă la 3 ani.

Este vorba de Casa de Blănuri MG, brandul de lux care îți pune la dispoziție cele mai spectaculoase haine de blană: găsești aici modele wow de vestă blană, jachetă, haine lungi și nu numai, concepute din materii prime de înaltă calitate. Casa de Blănuri MG face parte din rândul primilor 20 de producători atestați Furmark la nivel mondial.

Fie că vrei să cumperi o vesta blana de aici, o haină lungă, o jachetă sau un simplu accesoriu din blană naturală, asigură-te că bifezi cele mai importante criterii înainte de a lua o decizie. Nu uita: produsele realizate din blană naturală reprezintă o investiție pe termen lung, au un cost ridicat de achiziție, dar aduc o valoare considerabilă în garderoba ta. Dacă vei alege inspirat, vei reuși să îți exprimi personalitatea, rafinamentul și bunul gust prin vestimentația ta. Merită pe deplin!