Bugetul pentru anul 2024 a prins contur. Autoritățile au promisiuni cât cuprinde pentru venituri mai mari, chiar în an electoral. Marea necunoscută rămâne proveniența banilor. Reporterul Diana Buzea a povestit ce au pregătit guvernanții, în cadrul jurnalului NEWSTIME.

Citește și: Românii ar putea să plătească vizita la medicul de familie! Doctorii au decis să intre în grevă pentru că nu și-au mai primit plățile

„Începem mai întâi cu o veste pentru părinți, pentru că aceștia ar putea primi de la angajator 1.500 de lei pentru plata cheltuielilor cu creșa. Este o măsură prevăzută în bugetul pe anul 2024, după ce a fost eliminată în 2021, pe motiv că la acea vreme nu mai existau bani la bugetul statului. Continuăm cu salariile, pentru că Guvernul încă nu s-a decis dacă va majora sau nu salariul minim brut la 3.700

de lei la anul, însă știm sigur că în bugetul pe 2024 este prevăzută o majorare a salariilor bugetarilor. Concret, cu 5%. Și salariile profesorilor vor crește la anul. Este vorba despre o majorare cu 20% prevăzută în două etape, însă concret 13% la sută din luna ianuarie și 7% din luna iunie.

Nu uităm nici de pensii. Din nou, o dublă majorare, o indexare cu 13,8% în luna ianuarie, urmată de o recalculare în luna septembrie.

Vedem că în bugetul pentru anul viitor, un an electoral de altfel, Guvernul a dat câte puțin fiecăruia, însă ne întoarcem la aceeași întrebare. De unde vor proveni toți acești bani? Pentru că ce știm acum este faptul că toate încasările ajung abia la jumătatea cheltuielilor. Cel mai probabil joi va fi adoptat acest proiect în Guvern”, a declarat reporterul.