După codul roșu de viscol ne așteaptă nopți geroase, după care vine primăvara. Reporterul Adrian Jătăreanu știe de când revin temperaturile ridicate, dar și unde va fi cel mai cald.

Citește și: Viscolul anunțat, motiv de suprize și blocaje! În Vrancea, un om a murit după ce ambulanța a rămas înzăpezită

„Meteorologii spun că acest episod de iarnă este pe sfârșite, însă mai avem de îndurat încă câteva nopți geroase.

Cel mai frig va fi miercuri în toată țara. De exemplu, în Capitală se vor înregistra- 4 grade Celsius noaptea, în vreme ce în timpul zilei în Capitală vor fi 9 grade Celsius. Frigul nu va dura mult pentru că de vineri încolo vremea va fi și mai caldă, astfel că la sfârșitul săptămânii în București se prognozează maxime de 12 grade Celsius. Asta se va întâmpla vineri, în vreme ce sâmbătă va fi chiar și mai cald de atât, Dacă vorbim despre Constanța, și acolo vremea este schimbătoare.
Miercuri vom avea temperaturi care vor coborî sub pragul înghețului, iar în timpul zilei vom ajunge la 11 grade Celsius.

În weekend, din nou se anunță vreme foarte caldă. Vor fi 15 grade Celsius pe litoral. Și la Tulcea, termometrele vor arăta valori foarte diferite de la o zi la alta. Vom trece de la- 2 grade Celsius noaptea la 8 grade Celsius în timpul zilei de miercuri, iar spre sfârșitul acestei săptămâni se vor înregistra chiar și 15 grade Celsius acolo.

Aceste temperaturi foarte ridicate apar datorită unui val de aer cald, care va traversa țara noastră, însă după trecerea acestuia, meteorologii spun că iarna ar putea să revină din nou în toată țara. Atât despre acest subiect”, a declarat reporterul NEWSTIME.