Îmbunătățirea randamentului activității și sporirea producției în agricultură sunt condiționate de achiziția de echipamente de bază care să îl ajute pe fermier să se încadreze în timp în funcție de condițiile de vreme, să ia decizii în timp util și să răspundă cât mai adecvat în fața provocărilor factorilor de mediu.

Dificultățile cu care se confruntă adesea antreprenorii, fie din sectorul vegetal, fie în cel zootehnic, îi împiedică pe aceștia să investească la momentul potrivit în modernizarea fermei și astfel intră într-un cerc vicios în care tot amână achizițiile așteptând o recoltă care

să le depășească așteptările, eveniment care nu se produce în absența dotărilor necesare. Pentru un pas considerabil înainte, pot accesa finanțări pentru agricultură – credite special concepute pentru nevoile fermierilor, cu termene de rambursare care țin cont de ciclurile agricole.

Soluții avantajoase de finanțare pentru achiziția echipamentelor agricole

Pentru nevoile presante în activitatea fermelor, managerii acestora pot accesa soluții avantajoase de finanțare.

Astfel, colaborarea cu o instituție financiară nebancară cu experiență în acest domeniu îți poate garanta credite accesibile, create special pentru nevoile din sectorul agricol, finanțări cu ajutorul cărora se poate susține atât activitatea de zi cu zi, pentru a răspunde mai bine provocărilor și a gestiona în mod optim riscurile, cât și pentru achiziția de echipamente esențiale pentru optimizarea activității agricole.

Astfel, fermierii din sectorul vegetal pot găsi soluții financiare prin care își pot procura utilaje precum tractoare, pluguri semănătoare, prășitoare, treierătoare, mașini de balotat, echipamente de fertilizare și pentru tratamente fitosanitare, sisteme

de irigații, drone agricole și sisteme de monitorizare inteligente, pe bază de senzori. De asemenea, cei din sectorul zootehnic pot investi mai ușor în adăposturi moderne și eficiente energetic, cu sisteme de ventilație și climatizare, mecanisme de adăpare și hrănire a animalelor, aparatură pentru reproducerea asistată, mulgătoare automate, softuri de înregistrate și monitorizare a fiecărui animal într-o bază de date sau mijloace pentru transportul în siguranță a animalelor.

Perioadele de rambursare variază în funcție de produsul de creditare și pot fi de până la 84 de luni. Plata ratelor se face de două ori pe an, la termene care țin cont de perioadele de recoltare, ceea ce este un mare avantaj pentru fermierii care își valorifică recoltele în anumite intervale.

Tipuri de credite pentru modernizarea fermelor agricole

Pentru modernizarea fermelor, întreprinzătorii pot accesa mai multe tipuri de credite.

Unul dintre acestea este Creditul Echipat, un produs de finanțare care îți permite să-ți achiziționezi echipamente moderne, utilaje și mașini agricole, instalații pentru ferme zootehnice, să-ți menajezi noi spații de depozitare, astfel încât să-ți pot valorifica recolta la momentul optim. Creditul se rambursează în 7 ani, având două rate pe an, corespunzătoare perioadelor de recoltare.

Creditul pentru Irigații se adresează antreprenorilor din sectorul agricol și se poate folosi pentru a investi în aducțiunea ei, punerea sub presiune și echipamente de irigat.

Se rambursează în 60 de luni, cu două rate anuale. Farm Tech este un credit pe care îl poți folosi pentru tehnologie avansată, automatizare și digitalizare pentru ferma ta, și pe care îl vei restitui în 5 ani. Cu Utilaj Instant și banii din acest produs de creditare vei putea achiziționa rapid echipamente agricole în sectorul vegetal. Îl vei rambursa tot în 60 de luni.

Achiziția de echipamente moderne și accesarea de soluții de finanțare specializate sunt esențiale pentru optimizarea activităților agricole. Investițiile bine planificate în utilaje și tehnologii avansate contribuie la creșterea productivității și eficienței fermelor, atât în sectorul vegetal, cât și în cel zootehnic. Cu scheme de rambursare flexibile, adaptate ciclurilor agricole, fermierii pot moderniza fermele, asigurând un randament mai ridicat și o mai bună gestionare a resurselor și riscurilor.