Florin Piersic a fost adus marți, 8 mai 2024, la Institutul de boli infecțioase Matei Balș din Capitală, cu un avion SMURD. La doar o zi distanță, celebrul actor a fost transferat la un spital privat din București, unde medicii îi vor face un RMN. După aceea, actorul urmează să fie dus la Spitalul Foișor, unde va fi supus unei noi intervenții.

Citește și: VIDEO Ultimele informații despre starea lui Florin Piersic, după ce a fost operat de urgență: „Doresc intimitate și discreție”

Urmează ca lui Florin Piersic să îi fie scoasă proteza de la genunchi, de unde a pornit infecția din organism. Anunțul a fost făcut de doctorul Adrian Marinescu, director medical al Institutului Matei Balș, care a făcut și declarații despre starea actuală de sănătate a actorului. El a mai spus că Florin Piersic este stabil, însă operația următoare nu este una lipsită de riscuri, având în vedere vârsta actorului, dar și bolile de care suferă.

„Domnul Florin Piersic este stabil în acest moment, însă vorbim despre un pacient vulnerabil prin vârsta și bolile asociate. Este vorba de un proces infecțios extins, care are ca surse principale focarele de la nivelul cordului (n. red. inimii) și proteza de la genunchi. Pacientul se află în evaluare și supraveghere multidisciplinară (boli infecțioase, cardiologică, ortopedică) pentru cea mai bună abordare terapeutică”, a explicat doctorul Marinescu, pentru Libertatea.

Doctorul Adrian Marinescu a mărturisit că această intervenție este „absolut necesară” pentru celebrul actor. După intervenția ortopedică, la care va fi supus la Spitalul Foișor, Florin Piersic va continua tratamentul procesului infecțios.

„Situația medicală a pacientului face ca intervenția ortopedică să nu fie lipsită de riscuri, dar ea este absolut necesară pentru îndepărtarea sursei de infecție. După intervenția ortopedică, pacientul va continua tratamentul procesului infecțios”,

a mai adăugat acesta.

Mesajul transmis de Florin Piersic, de pe patul de spital

Florin Piersic și-a îngrijorat cumplit fanii în această perioadă. După ce a ajuns la Institutul de boli infecțioase Matei Balș din Capitală, celebrul actor a reușit să transmită un mesaj pentru toți românii, prin intermediul instituției. Celebrul actor a vrut ca toată lumea să știe că este „pe mâini bune”. 

„Maestrul Florin Piersic dorește să transmită gânduri bune pentru toți admiratorii dumnealui și să îi asigure că "este pe mâini bune".

Începând din momentul internării, 07 MAI ora 22:30, D-nul Florin Piersic se află într-o evaluare complexă legată de procesul infecțios, care presupune abordare multidisciplinară (ortopedică, cardiologică). Este stabil la acest moment și se află sub strictă supraveghere medicală.

Nu putem face afirmații privitoare le evoluție, ținând cont de vârstă și de comorbidități. Vom revenii cu detalii ulterior”, a transmis conducerea spitalului, printr-un comunicat de presă.