Prințul Paul al României a răsuflat ușurat după sentința magistraților din Franța care au refuzat să-l extrădeze pe motiv că unul dintre magistrații ce l-au condamnat nu avea jurământul depus. În fața instanței, el a ajuns împreună cu prințesa Lia. Vă prezentăm imagini în premieră cu el, la aproape trei ani după ce a fugit din țară.

Citește și: Paul de România a fost eliberat din închisoare, în Franța. Acesta a fugit din România, după ce a fost condamnat în dosarul Ferma Băneasa

Prințul Paul de România a apărut în fața instanței din Franța la braț cu soția, prințesa Lia. Îmbrăcat într-un palton negru, costum albastru și cămașă mov, a zâmbit când a dat cu ochii de camera de filmat.

E prima apariție publică după condamnare și fuga lui din țară. A ajuns în fața Curții de Apel din Paris după ce a cerut magistraților de acolo să-l scape de un coșmar pe care-l trăiește.

După audieri și după ce au studiat dosarul bărbatul, a venit și verdictul. Extrădarea a fost refuzată.

„Este o decizie bună, favorabilă, pentru că judecătorii au decis să nu-l predea pe Prințul Paul al României autorităților judiciare române, cu alte cuvinte au refuzat să execute mandatul european de arestare", a declarat Laurent Pasquet-Marinacce, avocat.

De ce a fost refuzată extrădarea Prințului Paul al României? 

Motivul pentru care extrădarea a fost refuzată este că unul dintre judecătorii care l-au condamnat pe Paul de România nu a depus jurământul. Paul Philippe al României a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa și a pădurii Snagov.

La o zi distanță, pe 18 decembrie 2020, a fost dat în urmărire internațională la 18 decembrie 2020.

El a fost arestat provizoriu de autoritățile franceze anul trecut, în iunie.