Gheboasă se află în mijlocul unui scandal care a pus internauții pe jar! Celebrul trapper a intrat în atenția publică după ce a cântat o piesă cu versuri controversate la festivalul Untold. În public s-au aflat sute de tineri, printre care și minori, iar versurile cântate de trapper au creat revoltă în rândul părinților.

Citește și: Gheboasă face un anunț surprinzător: „Vreau să fiu președinte”. Cum a decis cântărețul să intre în politică

În cadrul unei emisiuni televizate, Gheboasă a făcut primele declarații despre apariția lui la festivalul de la Cluj-Napoca. El a început de jos, a mărturisit că a trecut prin multe momente dificile pentru a ajunge la nivelul la care se află astăzi. În plus, fiind de etnie rromă, el a subliniat faptul că nu și-ar jigni niciodată comunitatea. Legat de versurile piesei, el a mai adăugat faptul că nu este printre singurii din acest domeniu care apelează la versuri considerate nepotrivite.

„Eu sunt Gabriel Emil, vin din Târgoviște, dintr-un cartier de rromi, rău famat. Nu am jignit rromii când și eu sunt rrom, eu reprezint oamenii. Am crescut într-un cartier din care e foarte greu să îți depășești condiția, am și muncit, am și tras tare. De fiecare dată când veneam la București încercam să fac muzică, cu toate că nimeni nu credea în mine. Am trecut prin multe lucruri rele și la școală, mai ales că sunt de etnie rromă.

Nu sunt singurul din cadrul acestui festival care a avut versuri deplasate”, a declarat Gheboasa, în cadrul interviului.

Gheboasă nu se simte responsabil de educația copiilor care îl ascultă: „Nu sunt la festival să vin să educ copiii”

Gheboasă a mai subliniat faptul că el nu și-a asumat de-a lungul carierei sale vreo calitate de „educator” al copiilor care îl ascultă.

Chiar dacă recunoaște că versurile au fost deplasate, trapperul a mărturisit că părinții sunt cei care trebuie să se ocupe de educația lor, iar prezența lui la festival nu ar trebui să fie criticată pe baza minorilor care se aflau în public.

„Într-adevăr, poate nu au fost cele mai bune versuri, dar nu sunt la festival să vin să educ copiii. Un om căruia îi e frică de copilul lui, că îi stric eu educația, este un părinte care nu are grijă de copilul lui cum trebuie, pentru că eu nu sunt

să îi educ copiii”, a mai spus Gheboasă.

Jandarmii clujeni l-au amendat pe Gheboasă 

În urma acestui scandal, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj Napoca s-a autosesizat și a luat decizia de a analiza suportul optic pe care l-au avut la dispoziție.

În urma analizării informațiilor și verificării aspectelor semnalate, în data de 8 august a.c.,

a fost aplicată în acest caz o sancțiune contravențională, conform prevederilor art. 2, alin. 1) din Legea 61/1991, constând în amendă în valoare de 1.000 lei, pentru "proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora”.

De asemenea, a fost sesizat Consiliul Național Pentru Combaterea Discriminării pentru analizarea actului artistic, a cuvintelor și expresiilor utilizate, din perspectiva comiterii unor eventuale fapte antisociale de discriminare.