Mall-urile au fost pline ochi și în a doua zi de Crăciun. Sătui de bucatele tradiționale, oamenii au dat iama în produsele tip fast-food. Unii au luat-o de la capăt și cu lista de cumpărături, iar ații au venit să returneze o parte din cadouri. În mall-uri abia dacă aveai loc să arunci un ac în a doua zi de Crăciun. 

Citește și: Micuții care au venit pe lume de Crăciun, cel mai frumos cadou pentru părinții lor: „Nu se poate descrie sentimentul... Fericire!”

„Mall-urile s-au transformat, din nou, în adevărate furnicare chiar și în a doua zi de Crăciun. Cu siguranță cea mai aglomerată zona este cea cu restaurante de tip fast food. Specialiștii ne avertizează, însă, că excesul culinar, mai ales după masa grea de sărbători ne-ar putea trimite direct la camera de gardă", a transmis reporterul Mădălina Bichir.

Cartofii pai, burgerii și puiul prăjit au înlocuit sarmalele și cozonacii.

Alții au vrut să mănânce ceva mai ușor.  „Ceva de curcan, cu salată, ceva să meargă. E foarte bun așa și e mai ușor. Am zis că să ieșim un pic din de acasă și am făcut un pic de plimbare. Suntem din Dâmbovița”, a declarat un român.

„Ține de modul în care noi am socializat tot anul, dacă acasă există mâncare tradițională în acel spațiu există obișnuița noastră și practica culturală.

Practic, ne revenim după pauza de o zi, la practicile anterioare și fast-food-urile din lanțurile de magazine sunt spații de socializare pe care noi le-am frecventat tot anul", a declarat Ciprian Necula, sociolog.

A început returnarea cadourilor primite de Crăciun 

Nici sesiunile de shopping nu s-au încheiat. „Am venit să îmi fac eu plăcerile. Mi-am luat un cojocel foarte la modă, care se poartă acum.

Și un pulover la reducere. Chiar m-am mirat că e prea multă lume”, „M-am mirat că e prea multă lume. Am crezut că o să fiu eu singura nebună care să vină pe 26 la mall”, au mai declarat românii. 

Citește și: Cu ce colinde se merge în perioada dintre Crăciun și Anul Nou?

Iar odată cu a doua zi de Crăciun a început și marea returnare a cadourilor care nu au fost pe placul celor care le-au primit.

„Am venit să schimb un parfum, pentru că sunt bărbat și n-am știut să citesc că scria și o tandră dedesubt și l-am luat greșit prima dată și acum am venit să salvez Crăciunul, că l-am stricat”, „Schimbăm un cadou. Mărimea n-a fost potrivită”, au declarat mai mulți români. Pentru mulți încep deja pregătirile pentru petrecerea de Revelion. Marile centre comerciale vor rămâne deschise și pe 31 decembrie, atunci când programul va fi ceva mai scurt, dar și pe 1 ianuarie, în prima zi din 2024.