Bianca Teodora Iordache este prezentatoarea emisiunii „Play IT”, difuzată în fiecare sâmbătă, de la ora 13:30, pe Kanal D2 și Youtube WOWNews. Este cea mai fresh emisiune de la Kanal D2 și aduce publicului un conținut original, inovativ și educativ despre cele mai noi trenduri, fiind o sursă de inspirație pentru telespectatori. Prezentatoarea și realizatoarea "Play IT" este Bianca Iordache, fiind pasionată de tehnologie, ea este pregătită să le ofere telespectatorilor cele mai noi informații și interviuri cu invitați de excepție, fie că vorbim despre specialiști în IT, vedete, influenceri sau pasionați de tehnologie.

Citește și: "Play IT", cea mai fresh şi dinamică emisiune de IT&C, sâmbătă, de la 13:30, la Kanal D2

Deși are doar 25 de ani, pasiunea pentru tehnologie a Biancăi Iordache a început în anul 2007. În copilărie, ea a crescut cu jocurile specifice vârstei, nu cele online. Tehnologia s-a transformat în pasiune în momentul în care s-a lovit la locul de muncă cu acest domeniu.

Când s-a angajat în televiziune, prezentatoarea a observat că este atrasă de domeniul IT și să ofere cele mai noi informații despre noile tehnologii și impactul pe care îl au asupra noastră. În continuare articolului urmează să vă prezentăm primul interviu cu Bianca Iordache, despre începutul carierei sale și despre surprizele pe care le-a pregătit pentru telespectatori!

Bianca Iordache, despre pasiunea pentru tehnologie: „Mă amuză și acum când mă gândesc” 

Când ai făcut primii pași spre televiziune?

Primii pași spre televiziune i-am făcut la vârsta de 19 ani. Eram în anul doi de facultate și m-am înscris la una dintre cele mai cunoscute academii de televiziune din România. A fost curiozitate inițial. Acela a fost primul contact cu lumea televiziunii.

Când ți-ai dat seama că lumea tehnologiei s-a transformat în pasiune? Ai fost întotdeauna atrasă de acest domeniu?

Mă amuză și acum când mă gândesc la modul în care a luat naștere pasiunea pentru tehnologie. Știți proverbul “Foamea vine mâncând”? Ei bine, “foamea” pentru tehnologie a venit în momentul când eram angajată la un alt post de televiziune și aveam nevoie de subiecte noi în fiecare zi. Și observam că cele mai multe știri erau din zona aceasta. Mă și atrăgeau inovațiile. Și în momentul acela mi-am dat seama că subiectele din zona tehnologiei sunt inepuizabile, așa că am început să mă documentez.

Și să filmez diferite materiale din domeniul tehnologiei. Și de acolo este istorie.

În copilărie erai pasionată de ceva legat de tehnologie/calculatoare?

Deși am 25 de ani, primul contact cu lumea calculatoarelor, respectiv universul jocurilor a fost prin anul 2007. Eu am avut o copilărie tipică generației mele, cu “Țară, țară, vrem ostași” și “De-a v-ați ascunselea”. Părinții m-au ținut cât mai departe de tehnologiile care apăreau pe vremea aceea și m-au încurajat cât mai mult să petrec timpul în aer liber, cu ceilalți copii.

Bianca Iordache, despre surprizele pregătite pentru telespectatori: „Ne putem juca ușor cu subiectele” 

Cum a apărut ideea emisiunii „Play IT”, cea mai nouă emisiune de la Kanal D2?

Ideea emisiunii “Play IT” a luat naștere în urma dorinței de a prezenta publicului Kanal D2 noutăți din lumea tehnologiei. “Play IT” este despre nou, despre prezent și viitor, despre români care realizează lucruri mari în țară, dar și dincolo de hotare, despre inovații și despre utilitate. Și consider că o astfel de însumare trebuie arătată și explicată mai departe.

Cum ai descrie emisiunea „Play IT” în trei cuvinte?

Emisiunea “Play IT” o pot descrie astfel: inovație, fresh și informație.

Îmi poți spune ce ți-ar plăcea ca publicul să rețină despre „Play IT”?

Mi-ar plăcea ca toți cei care urmăresc “Play IT” să valorifice potențialul tehnologiei în viața de zi cu zi, să îmbrățișeze schimbările provocate de domeniul tehnologiei și să fie deschiși la informație. “Noul” nu este de temut, iar noi la “Play IT” prezentăm “noul” într-un mod cât se poate de prietenos și de firesc.

”Play IT” nu este doar un show despre tehnologie, ci include și o componentă educațională. Ce ne poți spune despre subiectele dezbătute în emisiune?

Ce îmi place la acest proiect foarte mult este că ne putem juca ușor cu subiectele. Și există diversitate. Sunt inițiate fel și fel de proiecte dedicate elevilor, studenților, oportunități de dezvoltare în domeniul IT, în social media. Vom prezenta în emisiune subiecte pornind de la ultimele gadgeturi/dispozitive inteligente lansate, platforme educaționale, cum te poți dezvolta în domeniul IT, dar și în social media, până la funcțiile unei mașini electrice. Vrem să ne adaptăm la nevoile consumatorilor români de tehnologie de acum și consider că la “Play IT” o facem cât se poate de bine.

Când vorbim de cealaltă componenta educationala, vorbim de campania #josfiltrele, campanie care încurajează toți urmăritorii noștri sa fie ei, sa fie naturali si autentici. Sa se accepte. Este o campanie despre frumusețea autentica, atât interioara, cat si exterioara, într-o lume “cu filtre”, într-o societate în care se promovează standarde nerealiste de frumusețe. În cadrul fiecărei emisiuni, respectiv campanii, avem invitate persoane publice care îmbrățișează și încurajează realitatea “neretușată” în mediul online. Vor fi influenceri, artiști, dar și oameni din lumea televiziunii, oameni la care poate nici nu vă așteptați. Așadar, fiți cu ochii pe noi, că vă așteaptă multe surprize.

Pe lângă televiziune și tehnologie, ce hobby-uri mai ai? Cum îți place să îți petreci timpul liber?

În timpul liber îmi place foarte mult să mă deconectez de la tot ce înseamnă ritmul cotidian, dar (o să râdeți) și să aplic din când în când câte o detoxificare digitală. Și aici mă refer la fiind cât mai aproape de natură. Doar eu și natura. În același timp, este esențial pentru mine să descopăr locuri noi, să călătoresc și să petrec timpul cu oamenii dragi mie.

Nu ratați în fiecare sâmbătă, de la ora 13:30, pe Kanal D2 Youtube WOWNews, emisiunea “Play IT”, cea mai fresh emisiune de IT&C de pe micul ecran, prezentată de Bianca Iordache.