Locuieșți la casă și dispui de o curte generoasă ca suprafață? Atunci nimic nu te oprește să îți construiești o piscină unde să te poți relaxa în zilele toride de vară alături de cei dragi.

Este important să știi, însă, care sunt cei mai importanți pași pe care trebuie să îi faci în acest sens! Începe prin a alege locul, dar și cea mai bună variantă de hidroizolatie piscina, pentru a demara proiectul de care vrei să te ocupi!

Hidroizolatie piscina – ce rol are?

Pentru început, este important să ai în vedere faptul că structura pisicinei pe care ți-o doreșți este cea mai importantă. Având o structura bine realizată, te vei bucura de spațiul tău de relaxare o perioadă îndelungată de timp. Hidroizolația are rolul de a preveni infiltrațiile de apă, precum și apariția mucegaiului și a igrasiei, aducând piscinei tale un plus de calitate.

Pe piață există o gamă largă de materiale din care poți alege atunci când te gândești la hidroizolație. Printre cele mai importante se numără:

  • membrană bituminoasă – se aplică prin tehnica la cald, fiind vorba despre un produs excelent, ce rezistă în timp foarte bine;
  • hidroizolație lichidă – principalul avantaj pe care ți-l oferă este că poate fi aplicată pe orice suprafață, indiferent dacă aceasta este perfect plană sau nu. În același timp, hidroizolația lichidă este rezistentă și calitativă;
  • hidroizolație din PVC – ușor de aplicat, această hidroizolație este rezistentă și aduce un plus de calitate piscinei tale.

Forma

Un alt aspect, la care este bine să fii atent atunci când vrei să-ți construiești o piscină este referitor la forma acesteia. Poți să optezi fie pentru o piscină rotundă, fie pentru una pătrată sau o piscină dreptunghiulară. Important este să te gândeșți, însă, la spațiul de care dispui, și să te asiguri că împrejur vei mai avea și suficient loc unde să pui câteva șezlonguri pe care să te relaxezi.

Design

În ceea ce privește design-ul, rămâne la alegerea ta care este culoarea optimă. De preferat este să ai în vedere și imaginea de ansamblu a întregii curți, pentru a creiona un aspect unitar și plăcut din punct de vedere estetic. Dacă ai nevoie, discută cu un specialist în domeniu, care îți poate oferi sfaturi prețioase în alegerea design-ului ideal!

Care sunt avantajele de care te bucuri când ai propria ta piscină?

În loc să pleci de acasă ori de câte ori vrei să te bucuri de câteva ore de relaxare, atunci când ai propria piscină poți să faci acest lucru de fiecare dată când ai timp și chef. Mai mult, îți poți chema prietenii și puteți petrece timp de calitate împreună, uitând de toate problemele cotidiene.

Din punct de vedere tehnic, o piscină construită nu se compară cu cele gonflabile: cea construită este ușor de folosit pe termen lung, mai ales dacă o întreții corespunzător. Ai grijă să apelezi la o echipă specializată pentru curățarea piscinei cel puțin de 2 ori pe an, iar în rest asigură-te că strângi frunzele ori de câte ori este nevoie!

Studiază online, pe site-ul Hidroizolații-Terase, care sunt produsele pe care le poți comanda online atunci când te hotărăști să îți construiești o piscină! De la hidroizolatii, până la accesorii, dar și alte produse, pe toate le poți obține direct de pe Internet, fără să te mai plimbi prin magazinele de specialitate. Economisești astfel timp prețios, pe care îl poți petrece alături de cei dragi!