Limuzina blindată a patriarhului Chiril al Rusiei a fost serios şifonată în această dimineaţă în capitala Rusiei. Un impact teribil între maşina şefului Bisericii ruse şi un alt autoturism a avut loc într-o intersecţie.

Camerele de supraveghere arată maşina patriarhului Kiril cum se izbeşte în plin într-un alt autoturism. Presa rusă vorbeşte despre un rănit, care ar fi refuzat internarea la spital. Nu se ştie, deocamdată, dacă patriarhul se afla în limuzina blindată, care este foarte folosită de elitele Rusiei.

La scurt timp, mai mulţi bărbaţi îmbrăcaţi la 4 ace au venit să acopere cu o prelată epava maşinii.

Şi preşedintele Vladimir Putin are o astfel de limuzină, dotată, printre altele, cu sisteme de protecţie în caz de atac chimic. Patriarhul Chiril este recunoscut drept un mare iubitor al luxului. În afară de maşina blindată, el a mai fost filmat în timp ce gărzile de corp îi rabatau crucea din aur, pentru a încăpea în limuzină.
De asemenea, şeful bisericii ruse are o slăbiciune pentru ceasurile scumpe.

Într-o fotografie postată de biserica rusă, el a apărut cu un ceas de câteva zeci de mii de euro. După valul de critici, din poză a dispărut ceasul, nu şi reflexia acestuia de pe masă. Kiril a precizat că el nu are ceas şi că totul este o lucrare a diavolului.