Floriile sau Duminica Floriilor este un prilej de sărbătoare pentru creștini în Postul Paștelui. Această sărbătoare celebrează intrarea Domnului în Ierusalim și marchează începutul Săptămânii Patimilor, o perioadă solemnă din calendarul creștin. Anul acesta, sărbătoarea pică pe data de 28 aprilie 2024.

Citește și: Ce nume se sărbătoresc de Florii? Multe dintre ele te vor lua prin surprindere

În Duminica Floriilor, persoanele care poartă numele de floare își sărbătoresc ziua onomastică.

Acesta este momentul ideal pentru a le face urări celor dragi și cunoscuților care poartă nume de flori din viața noastră. Aproximativ 850.000 de femei și 630.000 de bărbați își serbează onomastica în ziua de Florii, conform unor statistici publicate de MAI.

Cele mai populare nume de floare în rândul fetelor din România sunt Viorica, Florica, Florentina sau Camelia. În rândul bărbaților, cele mai populare nume sunt Florin, Viorel sau Florentin.

În cazul în care aveți apropiați care își sărbătoresc ziua onomastică pe 28 aprilie, v-am pregătit mai multe mesaje cu care puteți să îi luați prin surprindere.

Mesaje de Florii 2024 pentru familie și prieteni

„De Florii să se răsfrângă asupra ta toată dragostea cu care primăvara își întâmpină florile, toată veselia care izvorăște din ciripitul păsărilor si toată bunătatea cu care soarele dezmiardă natura.

La mulți ani!”

„Fiind o zi de sărbătoare creștinească, nu-mi vine decât să mă gândesc la Dumnezeu și să-l rog să ocrotească familiile noastre și pe cei dragi ai noștri, oriunde s-ar afla și să binecuvânteze vremurile și lumea în care trăim”

„Dacă toată lumea îți dorește ca această zi să fie una minunată, eu îți urez ca toate zilele ce urmează să fie pline de bucurii și realizări astfel încât să îți umple sufletul de voie bună.

La mulți ani!”

„Florii alese și zile senine, Săptămâna Patimilor să te țină în leagăn de flori și în lumina cea curată a lui Dumnezeu. La mulți ani, draga mea!”

„Tată, în această zi specială, îți trimit toată dragostea și aprecierea mea. La mulți ani de Florii, să ai parte de bucurii și zile luminoase!”

„Drumul vieții tale să fie presărat cu flori, ghiocei ca să îți păstrezi sufletul tânăr și curat, trandafiri ca să fii veșnic iubită și margarete pentru a-ți aminti mereu să

zâmbești. Ești cea mai aleasă floare între flori!”

„Îți doresc ca aceste zile de primăvară și răsăritul soarelui să-ți aducă peste zi împlinirea viselor alături de tot ceea ce poate fi mai pur, mai sincer, mai cura. La mulți ani!”

„La mulți ani, mămică scumpă și dragă! Fie ca orice zi să fie minunată și unică, să te înconjoare mereu oameni dragi. Îți dorim să rămâi la fel de frumoasă, tânără, veselă și activă”

„Totul pe lume se schimbă, doar florile se deschid în fiecare primăvară; pentru că ești minunată, toate florile din lume îți urează la mulți ani!”

„Îți doresc ca această zi minunată de primăvară să fie urmată de altele mult mai frumoase și mai deosebite, pline de bogăție sufletească și nu numai. La mulți ani!”

„Trandafirii pe care i-ai adunat în cununa vieții tale, lasă-i astăzi să se împletească într-un buchet al împlinirii. Fie ca florile iubirii să-ți împodobească viața și să-ți vezi împlinite toate dorințele”

„O zi frumoasă este mâine, o zi frumoasă pentru tine. O floare și un sincer La Mulți Ani! Să crești mare și frumoasă și să fii și sănătoasă”

„Apropiindu-se o mare zi de sărbătoare, ziua numelui tău, primește din partea mea multe urări de bine, sănătate, mult noroc și împlinirea tuturor dorințelor! Dumnezeu să te călăuzească în tot ceea ce faci”

Mesaje de Florii 2024 pentru colegii de birou

„La mulți ani, stimată colegă! Îți doresc ca dimineața să ai dorința de a veni la job, iar seara să nu vrei să pleci de acolo. Să faci ceea ce faci cu inspirație și satisfacție, să fii organizată în toate, să nu duci lipsă de zerouri și să reușești tot ce-ți propui. La mulți ani!”

„Dacă toată lumea îți dorește ca această zi să fie una minunată, eu îți urez ca toate zilele ce urmează să fie pline de bucurii și realizări, să-ți umple sufletul de voie bună. La multi ani!”

Citește și: Evenimentele din Săptămâna Patimilor pe zile. Ce semnificație are de fapt fiecare zi din Săptămâna Mare 2024

„Fie că viață ta să fie că un buchet de flori: colorata și plina de miresme frumoase. La mulți ani unei flori speciale!”

„La Mulți Ani dragă coleg! Mai multe zâmbete pe față, mai mulți bani in portofel, mai multă dragoste in inimă îți doresc!”

„La mulți ani, sănătate și fericire! Să ciocnim un păhărel, celebrând un “Floricel””

„Cele mai frumoase flori, cele mai sincere urări pentru o zi minunată și un an plin de realizări. La mulți ani înfloritori!”

„De ziua numelui tău, primește din partea mea multe urări de bine, sănătate, mult noroc și împlinirea tuturor dorințelor!”

„Dragul meu coleg, in această zi minunată din viața ta îți doresc să te bucuri mereu de ceea ce ți-a dat Dumnezeu”

„Dragă colega, îți doresc ca toate visele tale să devină realitate și dorințele să se transforme in realizări! La mulți ani, colega mea!”