Serialul “Poveste din Anatolia” va putea fi urmărit de luni până vineri, de la 16:30, la Kanal D2. Vă facem cunoștință cu una dintre cele mai încântătoare povești de iubire. 

Rămas fără tată, Taner a crescut alături de bunicul său, un om sever care l-a învățat să viseze. Tot de la el a învățat legenda Muntelui Inimii, care străjuiește comunitatea. Încă din copilărie Taner o iubește, cu toată puritatea sufletului de copil și apoi de adolescent, pe Dilek, fiica învățătoarei din satul natal. Frumoasa Dilek va părăsi însă orașul, iar de atunci Taner tot speră să o reîntâlnească.

În centrul acţiunii se află un tânăr inventator, Taner (interpretat de Berk Atan), care trăiește într-un mic orășel din stepa Anatoliei, Gedelli, străjuit de muntele Gonul (“Muntele Inimii”). De acest munte se leagă viața locuitorilor din Gedelli, dar și o legendă care pare să nu le dea pace.  Potrivit acesteia, “când inima unui îndrăgostit este rănită, o piatra va cădea de pe muntele Gonul”.

Inima lui Taner a fost furată cu mulți ani în urmă de Dilek (Gulsim Ali), o tânără a cărei amintire plină de candoare îl bântuie încă pe acesta. Degeaba încearcă mama lui să îl convingă să-și găsească liniștea și să se căsătorească, tânărul pare captiv în trecut, ca sub o vrajă. 

Viața lui Taner nu este deloc ușoară, acesta și-a pierdut tatăl, a fost nevoit să renunțe la visul de a-și continua studiile, pentru a-și întreține familia. Dar visul lui rămâne în continuare acela de a construi un aparat de zbor, iar inteligența sclipitoare și creativitatea sa îi sunt aliați în această privință.

Într-o bună zi, viața locuitorilor din Gedelli este dată peste cap, “Muntele lnimii” se cutremură din temelii. 

 

  • Regia: Yahya Samanci
  • Distribuția: Berk Atan, Cihat Suvarioglu, Semih Ertürk