Din păcate, impactul a fost unul prea dur pentru bărbat și nu a supraviețuit. Bărbatul a căzut chiar în mijlocul unei străzi din Sălcele, iar tânăra cu care zbura a supraviețuit ca prin miracol. Cu toate că nu avea experiență deloc, aceasta a reușit să aterizeze pe cont propriu.

Vali Cîrlan s-a stins din viață în timpul unui curs

Instructorul Vali Cîrlan a decolat de la o altitudine de 1.200

de metri, în zona Bunloc, lângă Braşov, pentru un zbor de agrement în tandem cu o tânără de 23 de ani. Tragedia s-a produs chiar înainte de aterizare.

„Ar fi căzut de sus. Au văzut vecinii când s-a rotit parapanta deasupra caselor şi cum a căzut o persoană de sus", povesteşte o femeie.

Colegii instructorului bănuiesc că acesta ar fi omis să-și fixeze sistemele de siguranță la parapantă.

Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, a căzut pe asfalt în mijlocul străzii, la aproximativ 1.800 de metri de locul de unde decolase.

Citește și: VIDEO Sunt mici, dar au responsabilități. Aceștia fac muncă comună cu părinții

„A căzut lângă maşina mea, un pic mai jos. Săracul!", a spus un martor.

Instructorul a decedat pe loc.

Rămasă singură la comenzile parapantei, clienta sa, fără experiență de zbor, a fost cuprinsă de groază. Alți instructori aflați la sol au asistat la o supraviețuire incredibilă.

Tânăra a supraviețuit printr-un miracol

Un martor, a explicat că a fost un moment dificil, dar impresionant, iar fata a reușit să aterizeze în condiții de siguranță. Un alt martor confirmă că, sub îndrumarea echipei, fata a manevrat parapanta perfect.

„Au strigat să vireze stânga, dreapta, au ajutat-o să se încadreze în terenul acesta să aterizeze în siguranţă. Este un lucru greu de explicat şi este extraordinar că a reuşit să vină jos în condiţii de siguranţă", a declarat Cristi Tutunea, responsabil de zbor cu parapanta. "Fata este OK. Ea a aterizat perfect. Eram acolo. Sub îndrumările noastre a dus parapanta super", spune un martor.

Citește și: VIDEO Zece tramvaie au fost blocate, după ce un șofer de 19 ani și-a parcat mașina pe șine. Tânărul s-a prezentat în pijamale, după o oră

Bărbatul care a decedat în urma unei căderi cu parapanta avea 47 de ani și era instructor de puțin timp. Colegii săi îl considerau o persoană serioasă și prudentă. Totuși, poliția nu a găsit niciun dispozitiv de siguranță legat de corpul său.

Despre bărbatul care a decedat se spune că este foarte calculat și foarte atent la detalii. Oamenilor nu le-a venit să creadă că un lucru ca acesta s-a putut întâmpla.

„Era un băiat foarte calculat şi foarte atent la detalii. De aceea mi s-a părut incredibil, nu mi-a venit să cred că a avut vreo problemă. În procedurile noastre, în curs, am insistat la verificările de siguranţă înainte de decolare", adaugă Cristi Tutunea, responsabil de zbor cu parapanta.