Un primar din județul Olt a sfârșit într-un accident provocat de un șofer beat și posibil aflat sub influența stupefiantelor. Edilul era într-o ambulanță privată și se întorcea de la dializă. Cum s-a produs tragedia a venit cu toate detaliile Teodora Argint, în cadrul jurnalului NEWSTIME.

Citește și: Toată lumea se spală pe mâini de vină. Edilul din Crevedia spune că nu a văzut niciodată cisternele, chiar dacă stația se afla la 1 kilometru de primărie

„Primarul din comuna Grădinar, județul Olt, se afla în ambulanța privată împreună cu alți doi consilieri. Fuseseră la spital pentru dializă și se întorceau spre casă. Pe drum, însă, un șofer în vârstă de 32 de ani care venea din contrasens nu a mai reușit să controleze volanul mașinii și s-a izbit puternic de ambulanța privată. În urma accidentului, șase persoane au ajuns la spital, printre care și primarul din Olt.

Ulterior însă medicii nu au mai reușit să facă nimic și au constatat decesul edilului.

Trebuie să știți că șoferul vinovat a fost testat cu aparatul etilotest, în urma căruia a rezultat că bărbatul consumase alcool înainte de a se urca la volan, mai exact o cantitate de 0,72 de miligrame pe litrul de alcool pur în aerul respirat. Totodată, ulterior i s-au recoltat și probe biologice pentru că există suspiciunea ca șoferul să fi consumat și stupefiante la volan.

În cauză, polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, dar și pentru conducere sub influența alcoolului sau altor substanțe”, a declarat reporterul.