Nu le-a adus tot anul ce le-a adus primul ceas din 2024. Odată ce am intrat în noul an, mai multe tinere au devenit mămici. Primii bebeluși veniți pe lume în primele clipe din noul an se bucură de trag atenția cadrelor medicale, dar și de emoțiile nemărginite ale mamelor. La maternitatea Bucur, din Capitală, noaptea dintre ani a fost una aglomerată. Primii nou-veniți pe lume ai anului 2024, nu s-au lăsat deloc așteptați.

În timp ce bebelușii se acomodează la noua lor viață, pentru mămici, nașterea lor a fost o experiență memorabilă. Diana este tânăra care a dat startul nașterilor, chiar la cumpăna dintre ani.

Citește și: VIDEO Revelion în costume de baie! Sute de turiști au sărbătorit noul an la Băile Felix

„Sfântul Vasile o să-l ocrotească, este un moment unic, un altfel de Revelion.

Este o minune și un dar de la Dumnezeu”
, a spus mămica.

„Prima mămică a născut în foc de artificii. Afara erau artificii și mămica năștea. E o zi memorabilă, copilul va avea două sărbători, Anul Nou și ziua lui”, a explicat Marinela Băluță, medic obstetrică ginecologie.
A fost urmată, la scurt timp, de Elena, căreia parcă nici acum nu îi vine să creadă că a adus pe lume primul ei copil.

„Cu artificii la geam, cu copilul în brațe. Am născut un băiețel sănătos. În emoțiile alea și în anestezie nu am apucat să stau prea mult de vorbă cu el”, a spus Elena.

Câți copii s-au născut în primele ore ale anului 2024? 

La maternitatea Bucur s-au născut, în primele ore ale anului 2024, 6 copii: 3 băieți și 3 fetite, spre bucuria nu doar a părinților, ci și a personalului medical.

„Noi considerăm o noapte productivă și să sperăm că noul an va fi la fel pentru Maternitatea Bucur”, a mai declarat medicul Marinela Băluță.

Pentru medicii maternități, minunea nașterii se simte la fel de intens de fiecare dată. Personalul de gardă se bucură că are ocazia să aibă parte de astfel de experiențe, chiar din primele minute ale noului an. La Maternitatea Cuza Vodă din Iași, cea mai mare din regiunea Moldovei, s-au născut trei copii după miezul nopții și până dimineață.

În fiecare an, aici sunt aduși pe lume peste 6.000 de copii.