O tornadă de proporții a devastat sud-vestul Franței, smulgând copaci și acoperișuri, iar grindina căzută ulterior a provocat distrugeri semnificative. Fenomenele extreme vin pe fondul caniculei fără precedent care lovește Europa, cu temperaturi de peste 40 de grade și valuri de praf saharian care învăluie sudul țării.

Fenomen extrem în Franța

O tornadă de proporții a devastat sud-vestul Franței. forța înspăimântătoare a vântului a smuls copaci și acoperișuri de pe case, iar grindina căzută ulterior a provocat distrugeri.

În sudul țării canicula și praful saharian le dau bătăi de cap francezilor. Puiorul tornadei s-a ridicat spre cer cu o viteză uluitoare și a luat totul pe sus. Imaginile apocaliptice filmate în apropiere de Bordeaux i-au speriat teribil pe oameni. Vântul a suflat cu peste o sută de kilometri pe oră, a rupt copacii și a smuls acoperișuri.

Citește și: VIDEO Un bărbat a murit din cauza temperaturilor excesive, în timpul reparațiilor pe acoperiș

A urmat apoi o ploaie cu grindină. Pagubele sunt însemnate, mașini ciuruite și acoperișuri distruse. Unde n a căzut piatră, s-au inundat străzi, iar mai multe mașini au fost purtate ca bărcile de hârtie.

Fenomenele extreme vin pe fondul caniculei fără precedent care lovește Europa. În Franța sunt peste 40 de grade. Cel mai rău e în sudul țării acolo unde un val de praf saharian a învăluit tot aerul.

Iar viteza acestor fenomene e devastatoare de multe ori, spun experții. Alertă există numai toată Europa. În Serbia e cod roșu de caniculă cu temperaturi de aproape 40 de grade celsius. În Italia, Grecia, Bosnia și Ungaria ei cod portocaliu tot de caniculă. Germania, Franța, Polonia, Lituania și Letonia sunt amenințate de furtuni cod roșu și portocaliu.