Amândouă scapă de arestul preventiv, după ce judecătorii Curții de Apel București le-au eliberat. Însă anchetatorii continuă să caute probe pentru a susține acuzațiile extrem de grave care le vizează.

Cele două doctorițe de la Spitalul Sfântul Pantelimon au fost eliberate

Între timp în Parlament a ajuns un proiect de lege care ar obliga toate spitalele să monteze camere de supraveghere în urgențe și la terapie intensivă.

Cele două anesteziste acuzate de omor și tentativă la omor au ajuns încătușate la Curtea de Apel București.

Citește și: VIDEO Robotul îi ajută la recoltat prune în Franța. Schimbările climatice au determinat coacerea mult mai devreme a prunelor Mirabelle

Ele s-au prevalat de dreptul la tăcere în fața judecătorilor, însă avocații au pledat pentru eliberarea lor din arest preventiv pe motiv că ar fi o măsură prea dură pentru doctorițe.

Magistrații le-au dat dreptate, astfel că Maria Miron, poreclită „doamna cu coasa” și Mirela Păiuș scapă de după gratii deocamdată.

Magistrații le-au dat dreptate celor două

Doctorițele sunt acuzate de tentativă de omor și omor calificat, după ce ar fi scăzut în două rânduri doza de noradrenalină a unui pacient de 54 de ani aflat în stare critică. În acest caz legiștii au concluzionat că din acea cauză ar fi pierit omul.

Există însă și alte morți suspecte puse pe seama unei presupuse rețele criminale din Spitalul Sfântul Pantelimon. În continuare sunt căutate probe. Deputatul Emanuel Ungureanu a depus în Parlament un proiect de lege care ar putea salva vieți și ar ușura poate anchetele pe viitor.

Obligăm toate spitalele din România, mă refer la zonele ATI, compartiment de primiri urgențe și UPU, inclusiv în interiorul zonei de reanimare, acolo unde pacienții sunt intubați, să existe obligatoriu camere de supraveghere video.

Citește și: VIDEO Un șofer care a consumat alcool a fost la un pas de un accident grav. Un bărbat care își plimba copilul a scăpat ca prin minune

Nu este un sistem de supraveghere polițienesc, nu vânăm pe cineva, nu asta este scopul legii, scopul legii este să protejeze deopotrivă medicii și pacienții” Pe de altă parte în spitalul care e în plin scandal e jale, se plâng pacienții.

Medicilor le-ar fi teamă să mai facă unele intervenții. Cele două doctorițe au scăpat de arest, nu și de gravele acuzații. Anchetatorii le vor audia în zilele următoare, dar totodată caută în telefoanele lor și în laptopuri posibile probe în dosarul morților suspecte.