Cand vine vorba de alegerea pardoselilor pentru zona exterioara (gradina, terasa, etc.) este esential sa optezi pentru invelisuri de lunga durata si rezistente, concepute si certificate sa reziste la agentii atmosferici, si in acelasi timp capabile sa faca spatiul deschis. la aer deschis, ordonat, funcțional și elegant. Deck terasa reprezintă una dintre soluțiile disponibile celor care doresc să revizuiască zona exterioară a locuinței lor: știi ce este, în ce materiale este disponibilă și de ce ar putea fi soluția potrivită pentru tine? Continuați să citiți acest articol și aflați: vom răspunde la

cele mai frecvente întrebări despre pardoseala de exterior.

Decking: ce este?

Să începem de la elementele de bază, sau mai degrabă de la definiție. Termenul „ deck ” în engleză înseamnă pod: în mod ideal, decking ar putea fi considerat ca o legătură (un pod, de fapt) între interiorul și exteriorul casei; de fapt, vă permite să creați continuitate cu materialul plasat în interiorul casei.

Spre deosebire de pardoseala interioară, totuși, pardoseala exterioară este concepută pentru a rezista eficient la intemperii și agenții atmosferici.

Din ce materiale este făcută pardoseala de exterior?

În versiunea originală, podeaua este realizată din lemn; este realizată din esente special concepute pentru exterior, cu o grosime de minim 2 cm, tratate si certificate pentru a rezista intemperiilor si agentilor atmosferici. Există și o alternativă la pardoseala de exterior din lemn și este vorba de pardoseala WPC (wood plastic composite), un material inovator compus din fibră de lemn și material termoplastic,

ecologic și 100% reciclabil.

Pardoseală din lemn sau WPC: pe care să alegi?

În acest caz nu avem un răspuns cert: depinde.

Cauti un material capabil sa ofere o mai mare naturalete gradinii sau terasei tale? Apoi optați pentru pardoseală din lemn de exterior. Acesta este cu siguranță un material prestigios, elegant, primitor și stilat, inclusiv pentru finisajele pardoselilor exterioare; totuși, necesită o întreținere atentă și constantă.

Dacă ceea ce cauți, totuși, este o soluție mai practică decât lemnul, totuși capabilă să ofere rezultate excelente din punct de vedere estetic, alege pardoseala WPC: este un parchet cu diverse avantaje în ceea ce privește stabilitatea, rezistența și potrivirea pt. instalare externă; compoziția sa particulară, de fapt, îi permite să combine în mod eficient caracteristicile mai multor materiale, îmbunătățind performanța acestora. WPC-ul este realizat din lamele anti-alunecare si anti-aschii, rezistente la apa, rezistente la termite si insecte, anti-mucegai si in orice caz eco-compatibile.

Unde se poate așeza podeaua?

Deck-ul exterior este o soluție extrem de versatilă care se adaptează perfect oricărui tip de spațiu deschis (terasă, grădină, lângă piscină, foișor, alei și alei) și pe diverse tipuri de suprafețe (șapă de ciment, pardoseală existentă, membrană bituminoasă, nisip sau pietriș, sol). Evident, fiecare suprafață necesită un sistem de instalare specific.

Pardoseala din lemn se așează prin crearea unei structuri de zăbrele care permite instalarea uscată; scândurile se fixează de această structură cu șuruburi sau cleme speciale care blochează podeaua.

În ce formate sunt disponibile pardoseala de exterior?

Există diferite tipuri de pardoseală, cele mai comune sunt:

Scânduri din lemn, de diverse lungimi/lățimi, ideale pentru acoperirea suprafețelor mai mari și/sau de dimensiuni neregulate, marginilor piscinelor, grădinilor și suprafețelor mari.

Gresie, perfectă pentru terase și spații cu forme regulate (foișoare, terase etc.).

Cum și cât să curățați podeaua?

Pardoseala exterioara nu necesita intretinere: este proiectata, tratata si certificata pentru a rezista in timp (vorbim si de douazeci si cinci de ani de utilizare si expunere la agentii atmosferici). În orice caz, este posibil să o curățați periodic cu produse specifice în funcție de tipul de material, așa cum este indicat de producător.

De ce să alegeți pardoseala în aer liber?

După cum spuneam, terasele se adaptează oricărei zone exterioare și oricărui stil și vă oferă posibilitatea- dacă doriți- de a crea continuitate între exteriorul și interiorul casei dvs. Intotdeauna in functie de nevoile si preferintele dumneavoastra, puteti alege intre pardoseala din lemn, natural elegant, si pardoseala WPC, mai rezistenta si de lunga durata, si sa le instalati in diferite situatii, obtinand diferite avantaje.