Ca niște veritabili interlopi la doar 13 ani, puștii s-au amenințat cu cuțite și macete. Armele au fost confiscate de oamenii legii, iar minorii au ajuns la audieri cu tot cu părinții lor. Întregul scandal a avut loc ieri, iar protagoniști au fost șase adolescenți cu vârste cuprinse între 13-14 ani.

Mai mulți adolescenți s-au amenințat cu macete la doar 13 ani

Cele două găști și-au dat întâlnire într-o zonă bună a orașului Galați, în parcul unui complex de locuințe ziua în amiaza mare. Acolo erau și alți părinți cu copiii lor, însă adolescenților nu le-a păsat de nimic. S-au luat la ceartă, iar la un moment dat unul dintre eia scos o macetă. Abia atunci când au văzut arma, martorii au sunat la 112.

Citește și: VIDEO S-au scumpit consultațiile la clinicile private! Câți bani trebuie să scoată rămânii din buzunare?

La fața locului au intervenit de urgență mai multe echipaje de jandarmi, polițiștii, dar și câini special antrenați. Oamenii legii nu au descoperit doar macetac, ci și un cuțit. În fața agenților adolescenți au declarat că ar fi vrut să vândă maceta, iar cuțitul l-ar fi purtat pentru auto apărare. „ Eu nu cred că vreun părinte îi trimite de acasă du-te ia macheta și fă o demonstrație într-un parc sau cu prietenii tăi,poate se întâmplă ceva.

Nu, este spiritul de turmă, spiritul de gașcă. Este ceea ce prinde pe rețelele sociale.”

Părinți cu copiii lor au fost de față la scenele terifiante

Băieții au fost ridicați și duși la sediul poliției, acolo unde au fost chemați și părinții lor. În cele din urmă, toți cei șase au fost lăsați să plece acasă.

Oamenii din zonă sunt revoltați și spun că liniștea cartierului a fost distrusă de găștile de adolescenți.

Citește și: VIDEO Mii de spectatori la Festivalul Luminilor! Mii de locuitori și turiști s-au strâns în centrul Berlinului

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru port sau folosire fără drept de obiecte periculoase și au anunțat că vor continua cercetările.