Marian Mexicanu a povestit despre momentul în care, la vârsta de 18 ani, a fost chemat de Mioara Lincan să cânte la acordeon în Germania, deoarece familia Lincan avea nevoie de un acordeonist. El își exprimă admirația pentru familia Lincan, pe care o consideră o mare familie de muzicieni. Întâlnirea cu ei, mai ales cu Paula Lican , care era cu patru ani mai mare decât el, a dus la o relație profesională și personală care a durat 25 de ani. 

„Pentru prima dată în viața ei a avut o atitudine dreaptă, a fost liniștită, a vorbit frumos, însă, la final a fost ceva care m-a deranjat foarte mult. Aveam 17 ani, am iubit muzica lor, a întregii familii, pentru mine familia Lincan a fost și este o mare familie de muzicieni. Doamnei Mioarei Lincan îi trebuia un acordeonist în Germania, 18 ani aveam. Auzise că există un băiat Marian Mexicanu și m-a chemat, m-a pus să cânt.

Eu când am ajuns acolo, am văzut familia. Paula este mai mare decât mine cu 4 ani, ea avea 22 de ani, iar eu aveam 18. Vreau să spun în felu următor, ce m-a făcut să vreau să fiu parte din acea familie la momentul acela și încă vreo 25 de ani frumoși, au fost stilurile dintre noi, meseria. Lucrul acela a făcut ca noi să ne îndrăgostim, dar departe, foarte departe că eu am avut ceva de învățat profesional.
Eu am învățat singur să cânt, eu sunt singurul profesor și cu Dumnezeu. Am construit împreună cu ce am avut eu în minte și cu ce au avut ei. Nimănui nu o să îi fie milă de nimeni”,
a spus Marian Mexicanu.

Marian Mexicanu a vorbit cu sinceritate despre căsnicia dintre el și Paula Lincan 

Marian Mexicanu a mai vorbit despre dificultățile din relația sa cu Paula Lincan, menționând că și-ar fi dorit ca relația lor să fie doar între ei doi, dar tensiunile au

apărut din cauza implicării fostei soacre, Mioara Lincan, care avea o fire colerică, la fel ca el. Deși au existat momente bune în relație, certurile erau frecvente, iar Paula era prinsă la mijloc. El compară relația cu Paula cu cea actuală, subliniind diferențele dintre Paula și Ana Maria, soția lui de 10 ani, pe care o consideră mai stabilă.

Citește și: Cum a ajuns TJ Miles persoana care este astăzi. Lucrul care l-a motivat cel mai mult: „A fost destinul vieții mele”

„Eu aș fi vrut să fim doar noi doi în relație, dar întotdeauna în fața lui Dumnezeu ar fi trebuit să fim patru, dacă s-ar fi implicat și fosta soacră, ar fi trebuit să fim patru pentru că aveam și un socru, dar fostul meu socru nu se băga. Atunci a intervenit între mine și ea o chestie din asta, unde știam, că iar vine, iar începe cu cearta, și Mioara Lincan este o fire colerică, dar și eu sunt.

Au fost momente bune azi de zile, eu mă opresc doar la momentele rare de certuri, ca în orice familie. Paula era la mijloc, pentru că văd diferența dintre mama copiilor mei pe care am respectat-o, am iubit-o, însă văd diferența dintre Paula și Ana Maria, actuala mea soție de 10 ani.”, a mai adăugat artistul.

Marian Mexicanu  a mai adăugat despre Paula Lican că a fost o femeie rea care nu l-a iubit. Deși el a iubit-o și a respectat-o, a fost tratat cu indiferență și simte că a fost respins, „aruncat ca pe o măsea stricată”. El a spus că, timp de ani de zile, s-a rugat de ea să-i ofere afecțiune, dar ea nu i-a răspuns niciodată dorinței lui.

„Ea a fost o femeie rea, a fost o femeie care nu m-a iubit, în ciuda faptului că nu am vrut să spun lucrurile astea. M-a aruncat ca pe o măsea stricată. Eu am iubit-o și am respectat-o, am crezut că se va schimba. Știți câți ani m-am rugat de ea să mă ia în brațe noaptea? Niciodată nu avea chef de mine. Ani de zile m-am rugat de ea”, a mai spus Marian Mexicanu.