În această seară, de la ora 22:30, la Kanal D2, celebrul inspector Rocco Schiavone, din serialul omonim, va fi martorul unei trădări uluitoare.

Asistentul comisarului Spinaceto, Grazia Bonanni, care investighează crima petrecută la Castel di Decima, descoperă o legătură între victimă și ambasadorul Hondurasului. Este suficient pentru ca Rocco să înțeleagă că victima a fost cumva implicată cu infractorul Enzo Baiocchi și astfel inspectorul își dă seama că este aproape să-l prindă, să rezolve crima de la Castel di Decima, dar și să-l scoată pe Sebastiano din necazuri, asta dacă spionul de la

sediul poliției nu “intervine”.

Rocco continuă investigația pentru a-l găsi pe Sebastiano și află că este în Cividale del Friuli, chiar lângă granița cu Italia. Fără îndoială, Sebastiano îl urmărește pe Enzo Baiocchi pentru a-l doborî și a răzbuna moartea lui Adele. Singurul lucru pe care Rocco îl poate face pentru a-și ajuta prietenul este să-l găsească pe Baiocchi înainte că acesta să o facă, și să-l împiedice pe Sebastiano să facă o greșeală ireversibilă.

Datorită unui coleg ofițer, el descoperă că un fost deținut, aflat în închisoare cu Baiocchi, expert falsificator, locuiește în apropiere. Rocco este convins că Enzo i-a cerut acestuia un pașaport fals pentru a părăsi țară. Când Rocco și Sebastiano se întâlnesc, în sfârșit, cel din urmă  este hotărât să pună capăt vieții lui Enzo. Rocco nu poate face altceva decât să se supună.

Cu o clipă înainte că Sebastiano să-l împuște pe Enzo, o echipă complet pregătită de poliție, a corpului special, îi arestează pe amândoi.

Singura explicație posibilă pentru un astfel de eveniment este că cineva a spus autorităților ce plănuiește să facă Rocco. La întoarcea acasă, Rocco află că spionul este o persoană foarte apropiată lui, în care avea toată încrederea.

Cine este personajul care l-a trădat pe Rocco și ce sentimente îl încearcă pe acesta, puteți află în această seară, de la ora 22:30, urmarind un nou episod din serialul

“Rocco Schiavone”, difuzat numai la Kanal D2.