În această seară, de la ora 22:30, îl regăsim pe celebrul inspector Rocco Schiavone emoționat peste măsură, atunci când află că Gabriele și mama acestuia părăsesc Aosta.

Faptul că Rocco i-a ajutat pe Gabriele și mama acestuia să se “repună” pe picioare, după perioada dificilă prin care aceștia au trecut, iată că a sosit momentul ca cei doi să părăsească Aosta. Când Rocco află că Gabriele pleacă la Milano, alături de mama sa, pentru a începe o nouă viață, inspectorul se bucură nespus, însă sufletul îi este invadat de sentimente puternice pricinuite de

această despărțire.

Rocco nu are timp, însă, să resimtă despărțirea de bunul său prieten, Gabriele, la care ține ca la un fiu, pentru că o nouă crimă teribilă zguduie orășelul montan. Profesoara Sofia Martinet este găsită fără suflare în propria casă de către vecina acesteia Rebecca Fosson, o femeie în vârstă, care are în grijă un fiu bolnav, Dario.

Rocco află că profesoara preda istoria artei la Universitatea Torino, este divorțată de ani buni și are un fiu, însă,  mergând pe firul evenimentelor aflate în anchetă, inspectorul

nu deslușește care ar putea fi motivul uciderii femeii, mai ales că aceasta era în vârstă, locuia singură și nu era înstărită, dar va aborda o strategie neobișnuită pentru a afla adevărul.

Nu ratați, în această seară, de la ora 22:30, un nou episod din serialul ”Rocco Schiavone”, difuzat numai la Kanal D2.