Noi situații controversate va fi nevoit sa întâmpine subcomisarul Rocco Schiavone, în încercarea de a găsi adevăratul autor al crimei din casa familiei Baudo, în această seară, în noul episod al serialului omonim, difuzat de la ora 22:30, la Kanal D2.

Rocco nu îl poate găsi pe Helmi, dar găsește o broșă furată din casa Baudo. Cu această dovadă, Rocco îl interoghează pe Fabio, dar băiatul, în ciuda interogatoriului intens, continuă să-și mărturisească nevinovăția.

Între timp, Rocco trebuie să facă o călătorie până la Roma, după ce a aflat de la De Silvestri că Giorgio Borghetti Ansaldo a săvârșit un fapt teribil asupra unei copile. Tânărul, fiul unui deputat, a mai avut antecedente în trecut, scăpând nevinovat. Acum Rocco nu mai are scrupule și este decis să îi pedepsească, atât pe tată cât și pe fiu.

Revenit la Aosta, Rocco primește noi informații de la medicul anatomopatolog: Ester a avut multe fracturi severe și se poate presupune că a fost victima unor maltratări repetate de-a lungul anilor. Rocco ia legătura cu Adalgisa, o vânzătoare de cărți cu care Ester era apropiată și cu care împărtășea pasiunea pentru romanele polițiste. Adalgisa confirmă violența domestică, gelozia nemotivată a soțului răposatei și faptul că Ester a vrut să plece pentru totdeauna de acasă.

Viziunea subcomisarului se schimbă, în urma celor aflate și va apare un nou indiciu important în rezolvarea crimei: bicicletă pe care Baudo o avea cu el.

În timp ce Baudo este încarcerat, Adalgisa vine în fața lui Rocco cu un jurnal scris de însăși Ester. O fantezie ciudată este povestită în jurnal, Ester imaginandu-și că se sinucide și apoi însceneaza totul soțului ei.

Rocco se trezește în posesia singurei probe care o poate incrimina pe Adalgisa, dar decide să scape de ea, astfel încât Baudo să plătească cum merită pentru

violența comisă asupra soției sale de ani de zile.

Nu ratați în această seară, de la ora 22:30, un nou episod plin de mister din serialul ”Rocco Schiavone”, difuzat numai la Kanal D2.