In 1965, pastorul Dr. Martin Luther King, Jr. a condus o campanie periculoasă pentru a asigura drepturi de vot egale în fața opoziției violente. 

DUPe 2 aprilie, de la ora 23:00, imediat după primul episod “Familia Borgia”, publicul se va bucura de un lungmetraj, “Selma” -  o producţie de Oscar, cu Tim Roth şi David Oyelowo.  

„Selma” este un film istoric care prezintă povestea adevărată a perioadei tumultuoase de trei luni din 1965, când pastorul Dr. Martin Luther King, Jr. a condus o campanie periculoasă pentru a asigura drepturi de vot egale în fața opoziției violente. 

Personajele centrale ale filmului vor fi Martin Luther King, soția sa - Coretta Scott King - și Președintele Lyndon B. Johnson, povestea concentrându-se pe relația dintre King și Johnson, precum și asupra celor trei incursiuni din segregatul oraș Selma (Alabama) către Montgomery, în 1965, pentru a se obține susținerea Mișcării pentru Drepturi Civile.

Filmul din 2014, sub regia Avei DuVernay, spune povestea despre cum liderul și vizionarul Dr. Martin Luther King, Jr și colaboratorii lui din mișcare au schimbat pentru totdeauna istoria. 

  • Regia: Ava DuVernay
  • Distribuția: Tim Roth, Giovanni Ribisi, David Oyelowo, Cuba Gooding Jr.