Simona Halep, un an fără tenis. Simona Halep împlinește marți un an calendaristic de la ultimul meci oficial jucat în circuitul mondial feminin. Este un calvar, spune marea noastră campioană într-un interviu publicat duminică seară, în condițiile în care încă așteaptă răspunsul în cazul de dopaj în care este implicată.

„Doream tare mult să fiu judecată, indiferent de rezultat. Mereu am spus că vreau să fiu audiată și să vedem ce se întâmplă.

Așteptarea a fost un calvar pentru că în viață cred că incertitudinea și faptul că nu e în mâinile tale absolut nimic, nu ai nicio putere, este cu atât mai greu să trăiești în stilul acesta”, a povestit sportiva.

Simona Halep, un an fără tenis. Verdictul în cazul campioanei continuă să întârzie: „Doream tare mult să fiu judecată, indiferent de rezultat”

S-a dat startul la US Open, ultimul turneu de mare șlem al anului, iar Halep nu este în competiție. Chiar în Statele Unite a jucat ultimul meci oficial din circuit, înainte de a fi testată pozitiv la un control anti doping.

„A fost o perioadă în care am avut foarte multe speranțe, de la o amânare la alta m-am antrenat intens, mi-am dorit să fiu pe teren, am început să privesc tenisul altfel și am apreciat fiecare zi petrecută la antrenament”,

a mai spus campioana.

Fostul lider mondial și câștigătoare la Roland Garros și Wimbledon se află în continuare într-o perioadă guvernată de nesiguranță, pentru că verdictul în cazul său întârzie. Pe douăzeci și unu octombrie 2022, românca a primit anunțul cu suspendarea provizorie. În clasamentul WTA, Halep a ajuns pe locul 1138 în lume.

„De fiecare dată când se amâna audierea parcă primeam o lovitură puternică și mă descurajam din nou.

Au fost foarte multe suișuri și coborâșuri, dar pot să spun că am gestionat destul de bine și nu mi-am pierdut plăcerea de a juca tenis”, a concluzionat jucătoarea de tenis.

De când nu mai joacă, Simona încearcă să-și umple timpul călătorind. S-a întors recent din Italia, unde a vizitat insula Capri.