SUA cere interzicerea TikTok-ului. Vestea că Statele Unite ia măsuri tot mai drastice pentru a interzice aplicația TikTok a produs revoltă în rândul adolescenților, dar în special creatorii de conținut. Legislatorii din Washington dezbat intens tema interdicției sau a forțării unei vânzări a aplicației TikTok.

În prezent, în SUA, peste 30 de state au luat decizia de a interzice descărcarea și utilizarea aplicației pe dispozitivele eliberate de guvern pentru angajați.

În luna decembrie a anului 2022, Congresul a adoptat o lege care le interzice angajaților guvernului și membrilor armatei să descarce și să folosească aplicația pe dispozitivele emise de la locul de muncă.

Citește și: România ar urma să interzică aplicația TikTok pe telefoanele de muncă ale senatorilor

Aplicația a crescut extrem de rapid în popularitate, motiv pentru care mulți creatori de conținut și-au mutat activitatea pe TikTok.

Nemulțumiți de ultimele dezbateri cu privire la interzicerea aplicației, mai mulți influenceri au început să iasă în stradă.

SUA cere interzicerea TikTok-ului, influencerii protestează

TikTok face eforturi pentru a atrage atenția politicienilor și a îi convinge atât pe ei, cât și publicul american, de siguranța aplicației. Influencerii au început să iasă în stradă, pentru a protesta împotriva ultimelor măsuri.

Potrivit France24, TikTok a plătit o serie de influenceri din SUA pentru a participa la un protest în Washington.

La protest au participat influenceri de pe TikTok, plătiți de companie pentru a protesta și pentru a transmite un mesaj public. Cazarea, mâncarea și transportul până la Capitoliu le-a fost asigurat de către companie, însă au existat și creatori de conținut care au ales să își plătească singuri tot.

Citește și: O adolescentă de pe TikTok a murit într-un tragic accident/”Zâmbetul ei frumos și spiritul ei bun vor continua să fie în inimile prietenilor”

Potrivit mesajelor pe care protestatarii le-au scandat la Washington, peste 150 de milioane de americani, printre care 5 milioane de business-uri americane se bazează pe aplicația TikTok pentru a își susține existența și a rămâne conectați la ce trenduri și public.

O interzicere a aplicației ar putea avea un efect dezastruos asupra a milioane de afaceri.

Motivul pentru care SUA vrea să interzică TikTok-ul

Aplicația deținută de chinezi a început să stârnească suspiciuni în rândul Guvernului SUA. Aplicația iubită de milioane de oameni din întreaga lume se confruntă cu acuzații de facilitare a spionajului, de neprotejare a datelor personale și chiar de corupere a minților tinere, potrivit Politico.eu.

Autoritățile au declarat că încearcă să găsească cele mai bune măsuri pentru a proteja cetățenii. În acest sens, Guvernul SUA a cerut companiei chinezești care deține TikTok, ByteDance, să vândă aplicația, altfel riscă să fie interzisă total.