Țara din Europa în care copiii sub 14 nu mai au voie să folosească trotinetele electrice. Folosirea trotinetelor electrice a ajuns să devină un subiect controversat în mai multe țări, motiv pentru care autoritățile continuă să scoată noi reguli de circulație, dar și amenzi. Iată care este țara din Europa care interzice copiilor de 14 să mai folosească trotinetele electrice!

Franța, țara din Europa în care copiii sub 14 ani nu mai au voie să folosească trotinetele electrice

Franța a decis miercuri, 30 martie 2023, să interzică copiilor sub 14 ani să mai folosească trotinetele electrice pe drumurile publice. Mai mult decât atât, sancțiunile în cazul încălcării regulilor de circulație a acestor dispozitive au devenit mai aspre. Autoritățile franceze sunt îngrijorate de numărul tot mai mare de accidente și decese, în care a fost implicată circulația cu trotinetele electrice, potrivit Agepres.

Acest mijloc de transport cu emisii reduse de carbon i-a cucerit pe francezi. Două milioane dintre ei dețin o trotinetă electrică și sute de mii închiriază ocazional una în regim de autoservire.

Citește și: Noutăți pentru cei care circulă cu trotinetele electrice! UE cere polițe RCA

Planul prezentat miercuri de guvernul francez urmărește să conducă la o „calmare a spațiului public” prin instituirea unui cadru mai strict.

Potrivit noilor reglementări, care urmează să fie oficializate printr-un decret, vârsta minimă pentru conducerea unei trotinete electrice va crește de la 12 la 14 ani, la fel ca în cazul scuterelor. Trotinetele electrice trebuie să fie, de asemenea, echipate cu lumini și semnalizatoare.

„Trotinetele electrice pot fi o șansă dacă sunt bine organizate, bine reglementate", a declarat ministrul Transporturilor, Clement Beaune, în cadrul unei conferințe de presă.

Amenzile pentru trotinetele electrice au devenit mai aspre în Franța

Autoritățile au decis să mărească și valoarea amenzilor în ceea ce privește circulația cu trotinetele electrice. Astfel, amenzile vor fi mărite de la 35 la 135 de euro pentru sancționarea circulației a două persoane pe aceeași trotinetă sau circulația în locuri nepermise. Purtarea obligatorie a căștii nu a fost încă decisă, însă opțiunea rămâne pe masă, potrivit ministerului.

Noi reglementări cu privire la circulația trotinetelor electrice au început să fir adoptate în tot mai multe țări, fiind o metodă de circulație cu multă popularitate în rândul populației. Printre aceste orașe se mai numără și Roma, Lisabona, Stockholm și Oslo. Barcelona și Montreal au luat decizia de a interzice utilizarea lor.