Ultimele informații transmise de autorități, după ce a plouat cu cenușă în Sicilia. Vulcanul Etna, unul dintre cei mai spectaculoși vulcani activi din Europa, a alertat autoritățile din Italia. În dimineața zilei de duminică, 21 mai 2023, Etna a dat primele semne că se pregătește pentru a erupe.

Citește și: Vulcanul Etna a erupt. Ploaie cu cenușă în orașul Catania din Sicilia

Vulcanul Etna, aflat din Sicilia, a trimis o ploaie de cenușa peste localitățile vecine. Activitatea vulcanică s-a făcut simțită și în Adrano și Biancavilla, unde s-au putut simțit și auzi zguduituri puternice. Protecția Civilă Regională a emis alerta roșie, după ce pericolul din ultimele zile a fost într-o creștere constantă. Autoritățile din talia au luat măsuri imediate, iar toate structurile locale au fost mobilizate, inclusiv voluntarii s-au pregătit pentru sări în autorul populației, în cazul unui pericol iminent.

Zborurile către estul Siciliei au fost întrerupte încă de duminică după ce vulcanul Etna a început să erupă, aruncând cenușă pe piste și vehicule. Aeroportul Catania din Sicilia a fost închis duminică, după ce vulcanul Etna a expulzat fum și cenușă în timpul unei noi erupții.

Ultimele informații despre vulcanul Etna! Zborurile au fost reluate

Veștile bune vin din partea conducerii Aeroportului din Catania! Aeroportul și-a reluat activitatea, după ce a fost închis duminică, din cauza vulcanului Etna.

Zborurile au fost reluate după ce Etna nu a mai expulzat cenușă.

Aeroportul funcționează de la ora 7:00 GMT, a declarat conducerea Aeroportului din Catania, într-un comunicat. Conducerea aeroportului a anunțat reluarea zborurilor, însă avertizează în același timp cu privire la posibile întârzieri, potrivit Agerpres.

Aproximativ 10 milioane de pasageri au tranzitat Aeroportul Internațional Catania în 2022, situat în estul Siciliei, una dintre destinațiile turistice cele mai populare ale Italiei.

Vulcanul Etna a erupt ultima oară în februarie 2023

Etna, cu o înălțime de 3.324 de metri, este cel mai înalt vulcan activ din Europa și unul dintre cei mai activi din lume. El a intrat frecvent în erupție în ultimii 500.000 de ani. Ultima dată când vulcan a erupt a fost în luna februarie a acestui an.

Cercetătorii care monitorizează erupția nu pot să prevadă cum va evolua, deoarece vulcanul nu poate fi observat direct din cauza norilor grei din regiune. Cele mai mari erupții ale vulcanului au avut loc în 1992 și 1669.