De o săptămână, zeci de polițiști, pompieri și veterinari din Ploiești sunt angrenați într-o misiune mai puțin obișnuită. Umblă dintr-o parte în alta a orașului pentru a îl captura pe Rambo, un urs rătăcit care le iese noaptea în cale localnicilor, doar că sălbăticiunea hăituită noapte de noapte le de mari bătăi de cap. De o săptămână nu e noapte lăsată de la Dumnezeu fără ca ploieștenii să nu se plângă ba că dau nas în nas cu ursul pe străzi, ba că le de târcoale gospodăriilor.

Citește și: Mesaj RO-ALERT în Brașov, despre prezența unui urs pe stradă! Unde a fost surprins animalul în plină zi

„Am ieșit afară pe scăunel și stau în curte. Aud eu lătrând niște câini în colțul ăla. Mi-am dat seama. Nu mi-a venit să cred când am văzut animalul ăla așa imens”, a mărturisit un ploieștean. 

Rambo, cum au poreclit localnicii sălbăticiunea, nu se lasă capturat cu una cu două. Autoritățile tot încearcă să îl prindă, dar degeaba. Ultima oară l-au zărit în dreptul unui lan de porumb, iar veterinarul a tras după el cu tranchilizant. Slabe șanse de a îl prinde, cred oamenii care privesc de pe margine jocul de-a v-ați ascunselea dintre autorități și urs.

„Doamne iartă-mă, chiar până acolo să-l tranchilizez și să nu reușesc să îl prinzi, să spui că s-a dus în porumb.

Păi, îl căutam în porumbul ăla până când îl găseam”, „Dacă era să facă ceva, făceau. Îl prindeau, îi făceau injecție, îl adormea și gata”, au mai spus localnicii nemulțumiți.

Rambo ar fi un urs de aproximativ 150 de kilograme, părăsit de ursoaică 

Medicii veterinari spun că Rambo ar fi un exemplar de aproximativ trei ani, părăsit de ursoaica mamă.

Ar fi ajuns întâmplător în oraș în căutare de hrană, iar acum umblă dezorientat, căci nu mai știe drumul spre pădure.

„Nu este un urs, un ursuleț, este un urs tânăr, aproximativ 150 de kilograme acum. Deci încolțit și hăituit și dacă se acționa asupra lui cu metode un pic exaltate, el putea deveni un pericol pentru populație”, a declarat David Nicodim, viceprimarul Ploieștiului.

În luna iulie, în județul Prahova, numărul apelurilor la 112, în care anunțau prezența ursului în zone locuite a fost extrem de mare, spun autoritățile.