Vaticanul trimite în spațiul cosmic un discurs al Papei Fracisc, din vremea pandemiei. Au trecut mai bine de doi ani de la momentul care a schimbat cu totul cursul omenirii, izbucnirea pandemiei de COVID-19, în martie 2020. Vaticanul a anunțat că urmează să transmită în spațiul cosmic o „nano-carte”, care va conține un mesaj de speranță rostit de Papa Francisc la debutul pandemiei.

Când lansează Vaticanul mesajul rostit de papa Francisc în spațiu

„Nano-cartea” va ajunge pe orbită la bordul unei rachete ce va fi lansată în iunie, din California, relatează Agerpres. Această "nano-carte" va fi pusă pe orbită la o altitudine de 525 km de o rachetă SpaceX Falcon 9, care va decola pe 10 iunie de la baza aeriană Vandenberg, din California, a anunțat Sfântul Scaun în cadrul unei conferințe de presă la Roma.

Citește și: Papa Benedict al XVI-lea a murit la 95 de ani. Acesta a decedat în reședința sa de la Mănăstirea Mater Ecclesiae

Partea electronică microgravată de doar 2 mm va fi îmbarcată pe un satelit dreptunghiular de aproximativ 30 de cm (un "CubeSat"), echipat cu panouri solare și proiectat de elevii Școlii Politehnice din Torino, Italia.

Proiectul este numit "Spei Satelles" ("satelitul speranței", în latină), iar bugetul investit este încă unul necunoscut.

El a fost realizat în comun de către Vatican, Agenția spațială italiană și mai multe institute italiene.

Obiectivul acestei colaborări este de a trimite discursul rostit de Papa Francis „dincolo de granițele terestre pentru a ajunge din spațiu la cât mai multe femei și bărbați de pe planeta noastră în dificultate", a declarat Giorgio Saccoccia, președintele Agenției spațiale italiene.

Mesajul rostit de Papa Francis în vreme de pandemie ajunge în spațiu

Mesajul lui Papa Francis, care va ajunge în spațiul cosmic, a fost rostit pe data de 27 martie 2020. Suveranul Pontif se afla singur în Piața Sf. Petru, dar în plină pandemie de COVID-19.

„De săptămâni pare că s-a lăsat seara. Un întuneric dens s-a adunat asupra Piețelor noastre, a străzilor și a orașelor; a pus stăpânire pe viețile noastre umplând totul cu o tăcere asurzitoare și cu un gol dezolant, care paralizează

orice lucru la trecerea lui: se simte în aer, se percepe în gesturi, îl spun privirile. Ne-am regăsit înfricoșați și rătăciți”, au fost cuvintele rostite de Papa Francis, în timpul pandemie de COVID-19.