20 de angajați au murit în urma unui incendiu la o fabrică de baterii. Alți 78 au putut fi salvați din tragicul accident. Din cauza flăcărilor periculoase și mari, pompierii nu au putut acționa imediat. Ulterior, salvatorii au stins focul cu nisip pentru a evita pericolul iminent al unei alte explozii.

Explozie periculoasă la o fabrică de baterii

Cel puțin 20 de oameni au murit în urma unui incendiu la o fabrică de baterii din Coreea de Sud.

Pompierii sosiți la fața locului nu au putut intra inițial pentru că focul era prea puternic. Imobilul a fost practic mistuit de flăcări. Peste 100 de oameni munceau în fabrică atunci când s-au auzit o serie de explozii.

Imediat s-a declanșat un incendiu cu flăcări mari care au împiedicat intervenția rapidă a pompierilor. Incendiul a avut loc la Quanseong, la sud de Seul, într-o fabrică ce aparține unui cunoscut producător sud-coreean.

Imaginile de la fața locului surprinde coloane de fum gri ridicându-se deasupra clădirii devastate de flăcări.

Citește și: VIDEO Trupul neînsuflețit al lui Cristian, românul luat de viitura puternică din Italia, a fost descoperit. La o luă de la tragedie, Cristian a fost găsit acoperit de crengi și pietre

Localnicii au primit alerte prin sms ca să nu iasă din case.

Treizeci și cinci de mii de baterii extrem de inflamabile erau depozitate la etajul al doilea. Din cauza pericolului iminent de alte explozii, pompierii au fost nevoiți să stingă mai întâi focul, dar nu au folosit apă sau spumă, ci nisip.

În interior echipajele de intervenție au găsit douăzeci de trupuri carbonizate alte șaptezeci și opt de persoane au fost salvate. Bateriile cu litiu sunt folosite în toate domeniile, de la laptopuri până la vehicule electrice.

Coreea de Sud este un producător important de baterii, mai ales pentru mașini electrice.