Un incident de securitate fără precedent și extrem de grav a avut loc la Palatul Parlamentului un individ a reușit să intre cu benzină înăuntru și să aprindă focul în Casa Poporului într-o încăpere în care erau sute de oameni. Bărbatul a reușit să se facă nevăzut, dar a fost filmat de camerele de supraveghere.

Cine este bărbatul care a dat foc în Palatul Parlamentului?

Polițiștii și jandarmii au fost alertați și îl caută. O cameră de supraveghere l-a filmat pe individ fix în momentul în care a dezlănțuit iadul în sala de expoziții din Casa Poporului, apoi s-a făcut nevăzut. Reușise să intre în Parlament cu o sticlă plină cu benzină în ghiozdan. A stropit în mai multe locuri, după care a pus focul. Spaima a fost teribilă în jur. Cei care au văzut cu ochii lor totul au fugit mâncând pământul din calea flăcărilor.

În câteva minute holurile s-au umplut de fum înecăcios. Sute de persoane au fost evacuate, iar mai multe echipaje de pompieri și ambulanțe au ajuns la Casa Poporului. Vânzătoarea magazinului de suveniruri din incinta sălii a făcut atac de panică și s-a intoxicat cu fum. Femeia a fost dusă la ambulanță pentru îngrijiri medicale, din fericire e în afara oricărui pericol.

Citește și: VIDEO Un tânăr de 20 de ani a fost jefuit, la scurt timp după ce a avut un accident mortal. Poliția a deschis un dosar penal

Se pare că ar fi vorba despre un zugrav din Vaslui pe care cineva l-a recunoscut. Filtrele de poliție și jandarmerie împânzesc Capitala. Este căutat bărbatul care a dat foc în Palatul Parlamentului. Se pare că anchetatorii au un prim suspect.

După zece ore de căutări, bărbatul a fost localizat într-un hotel din Capitală. Șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet, a afirmat că el nu a avut intenția de a provoca vreo vătămare.

„Motivele vor fi stabilite de către specialiști, dar consider că intenția nu a fost aceea de a vătăma pe cineva, ci doar de a ajunge la distrugerea bunurilor unde a aruncat cu acea substanță inflamabilă”, a

explicat Berechet.

El a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie adus în fața instanței miercuri, cu o propunere legală, conform informațiilor transmise de Poliția Capitalei.

Bărbatul care a dat foc în Palatul Parlamentului este un zugrav din Vaslui

Ar fi vorba despre un bărbat în vârstă de 56 de ani din județul Vaslui. El este căutat de forțele legii prin toată Capitala, însă și în localitatea sa de domiciliu.

El a fost surprins și pe camerele de supraveghere, iar identitatea i-a fost confirmată la scurt timp. Pe „atacator” îl cheamă Nicușor Ochiana, are 56 de ani și muncește de mai bine 20 de ani în construcții, mai exact ca zugrav.