Călin Georgescu este numele care a generat cele mai multe căutări pe rețelele de socializare. Este candidatul care a mitraliat alegerile. Cum a fost posibil să crească fulgerător? Nimeni nu-și poate explica. Povestea lui este controversată, mai ales mesajele transmise în spațiul public.
„Cu încredere în sistemul meu imunitar, pentru că am încredere și credință deplină în creatorul lui în Dumnezeu. Nu simt frigul. Simt puterea, simt că trăiesc”,
Citește și: VIDEO Cum a ajuns Elena Lasconi în finala prezidențială?
El e Călin Georgescu, „meteoritul” care a cutremurat scena politică. Omul care venit parcă de nicăieri a reușit să convingă peste două milioane de români că-i candidatul perfect, demn să preia cea mai înaltă funcție în stat. Le-a gâdilat urechile cu mesaje în care îl invocă pe Dumnezeu, dar nu multă lume știu cine e cu adevărat.
Drept dovadă, căutările despre el pe Google au explodat. Spunea în pandemie că virusul nu există, pentru că el nu l-a văzut: „Nu există nimic. N-a fost văzut niciun virus. Nu există nu l-a văzut nimeni niciodată”.
Dar a făcut declarații mult mai grave. După ce a fost propus ca premier de către cei de la AUR avea să-i elogieze pe foștii liderii legionari, Corneliu Zelea Codreanu și Ion Antonescu, vinovați de genocid și crime de război.
Călin Georgescu, declarații bulversante: „Mihai Eminescu a fost cel mai periculos om, după Isus Hristos”
Georgescu a făcut mai multe declarații bulversante și în podcasturile în care a fost invitat recent. „Deci asta este Mihai Eminescu, adică pentru Mihai Eminescu, care din punctul meu de vedere probabil că a fost cel mai periculos om, după Isus Hristos, evident că și poporul român trebui să facă pace și cu unu și cu altul”, declara Călin Georgescu.
În urmă cu trei ani, Călin Georgescu a catalogat scutul de la Deveselu drept o rușine a diplomației, iar pe Vladimir Putin îl laudă, totuși a negat mereu legăturile cu Kremlinul.
Georgescu a revoltat multă lume în campania electorală când a subestimat rolul femeilor în politică: „Femeia are un alt rol, nu de președinte. N-are cum să facă față. Ca să fii pe această zonă de luptă aprigă, nu-i de joacă. Asta nu poate să o facă decât un bărbat, sprijinit de o femeie puternică”.
În vârstă de 62 de ani, Georgescu provine dintr-o familie de preoți. Inginer agronom de profesie, nu e străin de scena politică. A lucrat în Ministerul Mediului și în cel al afacerilor externe pe vremuri, apoi a fost angajat în structurile ONU, iar din 2021 e lector universitar. Câștigă 72.000 de lei anual, potrivit declarației de avere. Are depozite în bănci de peste 260.000 de euro.
Controversată e și soția candidatului de extremă dreapta. Cristela Georgescu a trecut de la un job în domeniul bancar la medicina alternativă. Și ea a transmis mesaje îngrijorătoare, mai ales când a spus că boala nu există, ci că ar fi o invenție a lumii medicale: „Eu nu m-am făcut bine cu gândire magică, ci cu trezire din gândirea magică, din visare. Asta știu și vreau să fac. Asta consider că este etic”. Cristela și Călin Georgescu au împreună trei copii.