La câteva secunde de moarte au fost medici, copii bolnavi de cancer și aparținător care se aflau în cel mai mare spital pediatric din Ucraina, atacat ieri cu rachete de croaziere rusești.

Alții nu au mai avut nicio șansă la viață. Bilanțul final arată că 41 de oameni au fost uciși și aproape 170 răniți printre care și copii, după asaltul lansat de forțele Moscovei asupra mai multor orașe.

La Kiev a fost decretată zi de doliu.

Copii bolnavi și medici, la câteva secunde de moarte

Un munte de ruine care încă fumegă este această aripă din cel mai mare Spital Oncologic pentru copii din Ucraina, atacat cu rachete rusești. Copiii pacienți cu diverse tipuri de cancer se aflau în operații sau la dializă când o bombă le-a spulberat unora orice șansă la viață sau le-a tulburat viața și așa greu încercată altora.

Încă din primele minute de după atac oamenii simpli din Kiev au sărit în ajutor să salveze cât mai multe suflete dintre ruine. La rândul lor medici și asistente au scos copiii bolnavi de cancer în stradă, unde pe trotuare au continuat procedurile urgente și vitale pentru cei mici.

Citește și: VIDEO Alegerile aruncă Franța în haos politic. Premierul Gabriel Attal și-a anunțat demisia

De suferit după aceste atacuri au avut și oamenii care locuiesc în zona spitalului din capitala Kiev. Comunitatea internațională a condamnat în termenii cei mai duri acest atac în timp ce Rusia neagă orice responsabilitate.