Din cauza curenților și a temperaturilor extrem de ridicate din apă meduzele se apropie tot mai mult de țărm, iar algele reprezintă un alt fenomen natural care se va repeta an de an.
Meduzele și algele, nelipsite din vacanța la mare
Nu ar trebui să le atingem pentru că unele specii pot produce iritații.
Citește și: VIDEO Confruntări sângeroase în Rusia. Trupele Kievului cuceresc localitate după localitate
Firește că au fost condiții bune pentru a pentru meduză să să se dezvolte și bineînțeles că pe măsură ce începe să se arate toamna, începe să bată un vânt care să le împingă spre mal, să-și piardă viabilitatea și capacitatea de a înota.
Turiștii nu se mai pot bucura de apa mării
De ce apar mai multe alge la noi față de situația de pe litoralul vecinilor din Sud? Dunărea are un debit de aproximativ șase mii de metri cubi la vărsarea în mare, asta înseamnă o cantitate uriașă de apă dulce care aduce inclusiv nutrienți.
Citește și: VIDEO Zeci de mii de elevi au susținut din nou examenul de Bacalaureat. Poezia i-a salvat pe mulți dintre ei
Aproape de țărm pe litoralul românesc salinitatea scade așa că sunt condiții pentru dezvoltarea mai multor specii de alge. Însă la distanțe mai mari spre Sud salinitate crește iar, așa că algele apar în cantități mai mici. În luna august Marea Neagră a atins 30 de grade cea mai mare valoare din ultimii 25 de ani.