Nicușor Dan, cum vă spuneam, a intrat în politică în urmă cu un deceniu, cu idealuri clare și o formulă proprie: independența. Așa a câștigat de două ori Primăria Capitalei. A păstrat ecuația și pentru cea mai înaltă funcție în stat, iar rezultatul a fost cu plus. Urmărim un material-portret despre al cincilea președinte post-decembrist al României.
Citește și: VIDEO Nicușor Dan, despre situația economică a țării. Ce a declara președintele României?
E victoria voastră, să știți. Nicușor Dan, al cincilea om care ajunge la cârma României după Revoluție. Totul a început însă la Făgăraș. Acolo s-a născut, într-o familie simplă. Mama era contabilă, tatăl, muncitor la combinatul chimic. Șansa lui s-a arătat încă de mic, în manualele de matematică, materia la care excela. La Colegiul „Radu Negru”, fotografia lui Nicușor e la loc de cinste pentru cele două medalii de aur de la olimpiadă.
Era un copil modest, era un luptător. Își cunoștea ceea ce dorește. Performanțele i-au deschis drumul către Occident. După studiile de licență și masterat în Franța, a urmat un doctorat în matematică la Sorbona. În 1998, decide să se întoarcă în România și se implică activ în mișcări civice. Iese la proteste, devine o voce cheie în lupta cu mafia imobiliară. Cu experiența sutelor de procese în spate, în 2012 Nicușor decide să-și încerce norocul la primărie.
Candidează din nou în 2016, dar pierde din nou, în favoarea Gabrielei Firea. Abia patru ani mai târziu reușește să ocupe funcția de edil al Bucureștiului.