Suspect de hărțuire sexuală și abuz pe când era profesor la SNSPA, sociologul Alfred Bulai își va petrece noaptea în arestul Capitalei, după ce procurorii i-au percheziționat casa și l-au audiat pentru prima dată de la declanșarea anchetei, Bulai a ieșit din sediul Secției 2 în cătușe. A fost reținut pentru 24 de ore. Alfred Bulai a ieșit în cătușe din Secția 2 de poliție.

Noi detalii apar în cazul lui Alfred Bulai

A fost pusă sub acuzare pentru folosire abuzivă a funcției în scop sexual și agresiune în concurs. Surse din anchetă spun că Bulaia recurs la dreptul la tăcere în fața întrebărilor puse de procurori.

Polițiștii au făcut percheziții de amploare azi dimineață la apartamentul sociologului. Pentru prima dată de la începerea anchetei în care este cercetat că și-ar fi folosită funcția în scop sexual, Bula a fost ridicat cu poliția de acasă sub privirile curioase ale vecinilor.

Citește și: VIDEO Marina Almășan, de la dragoste, la Trirbunal. Bărbatul are ordin de protecție

În prezența sociologului anchetatorii i-au percheziționat și mașina. Alfred Bulai nu a răspuns la niciuna din întrebările jurnaliștilor Apoi a fost dus la Secția 2 de poliție ca să răspundă acuzațiilor, potrivit cărora ar fi cerut unor studente să se dezbrace în fața lui. Procurorii care anchetează acuzațiile au ridicat azi probe de la trei imobile percheziționate.

Sociologul și-a cerut dreptul la tăcere și a petrecut o noapte în arest

Apartamentul politologului, locuința presupusei iubite și de la sediul firmei pe care politologul o deținea până anul trecut împreună cu fosta soție. Ancheta a fost declanșată, după ce la finalul lui iulie au apărut în spațiul public mărturii despre practicile profesorului Alfred Bulai, șeful departamentului de sociologie de la SNSPA și cunoscut analist politic care le-ar fi cerut studentelor sale să se dezbrace în fața lui.

Una dintre fostele studente le-a povestit zilele trecute anchetatorilor abuzurile pe care ar fi fost nevoită să le suporte. Audiată în același dosar a fost și asistenta lui Bulai, considerată martor cheie.

Citește și: VIDEO O fetiță de doi ani din Suceava a fost spălată cu soluție de oi. Medicii au salvat-o în ultimul moment

Procurorii  au vrut atunci să afle detalii despre stagiile de practică în care ar fi avut loc presupusele fapte.

Alfred Bulai a fost suspendat din toate funcțiile de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, iar parchetul judecătorie Sectorului 1 a deschis cercetările penale. După perchezițiile și audierile de astăzi, Alfred Bulai a fost reținut 24 de ore, iar astăzi va ajunge cel mai probabil în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.