Update:  Anchetatorii au exclus implicarea platformei TikTok în această tragedie. Anunțul a fost făcut chiar de Cornelia Manea, prim-procuror în acest caz.

„Nu am eliminat. Ceea ce am spus, până la momentul de ieri, a fost că nu s-a conturat ideea că TikTok-ul ar fi avut vreo treabă în povestea asta. Normal că ancheta nu este definitivă. De aceea noi nu am dat un punct de vedere oficial.

Am zis că ce am avut noi, la data de ieri (15.10.2024), nu implica în nici un fel TikTok-ul. Ieri nici nu știam dacă are cont de TikTok. Vă dați seama, în primul rând că necropsia va dura extrem de mult. Cu siguranță se va face o toxicologie, iar acest fapt durează cel puțin un an. Tocmai de aceea nu am dat un punct de vedere, pentru că nu puteam să spun acum, punând cap la cap, efectiv ce a determinat.
Repet: la momentul de ieri, noi nici nu știam dacă are cont de TikTok”
, a declarat Cornelia Manea, prim-procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași.

Știrea inițială: Eleva era premiantă și participa la olimpiade, dar în ultima perioadă a fost abătută și ar fi avut gânduri de sinucidere. Metoda macabră la care a apelat pentru a încheia socotelile cu viața a fost aplicată separe și de alți 15 copii din Statele Unite, care au văzut provocarea pe net.

Ipoteza în cazul morții elevei de 15 ani din Călărași

Această elevă de nota 10, care apărea mereu în fotografii cu premii și medalii, a fost găsită moartă în casă într-o comună din Călărași. Era nepoata primarului din localitate, cunoscută și apreciată pentru notele bune de la școală. În ultimele săptămâni, însă, ar fi devenit tot mai abătută. În urmă cu două zile a lăsat un mesaj șocant colegilor ei: „Ea a postat pe telefon adio la colegii ei.

Din câte am aflat la alți vecini au spus că era cam tristă, cu zile în urmă, nu imediat, cu zile în urmă era cam tristă.”

Citește și: VIDEO S-a iscat un adevărat scandal în Călărași. Rămășițele unui copil au fost dezgropate și aruncate pentru a face loc unui alt cadavru

Fata ar fi văzut pe internet o provocare sinistră devenită virală.

În tot felul de videouri, copiii erau îndemnați să își provoace singuri leșinul prin asfixiere. Ar fi profitat că a rămas singură în casă și ar fi pus în aplicare metoda macabră. „ Acum un an cred, tatăl i-ar fi luat telefonul pentru că petrecea prea multă vreme și considera tatăl că nu-i face bine și că n-ar trebui să piardă prea multă vreme cu telefonul și a fost un pic supărată.”

Adolescenta avea doar note de 10

Depresia elevei ar fi apărut din cauza neadaptării la liceu. „Rezultatele erau excelente, în toate domeniile. Într-adevăr era poate obosită pentru că emitea pretenții destul de mari de la ea și tot timpul vrea să fie ea copilul care are o motivație a învățării sănătoasă și avea deja formată și familii au ajutat foarte mult”.

Această provocare macabră apărută în mediul online în anul 2021 a făcut mai multe victime. În Statele Unite, cel puțin 15 copii cu vârste sub 12 ani, au murit după ce le-au apărut pe platformă frecvent videouri cu metoda explicită de asfixiere.

Citește și: VIDEO Dependenții de păcănele ajung să își pună capăt zilelor. Se cere o lege care să le interzică la nivel național

Părinții unei fetițe e din Statele Unite care a murit la numai 10 ani au început să acționeze legal, iar procesul urmează să înceapă. Acum, pe platformă apare un mesaj de siguranță, atunci când cauți provocări periculoase, iar videourile cu conținut periculos au fost șterse.