O pată ciudată de culoare neagră a apărut în această dimineață în zona turistică din Constanța, stârnind îngrijorare printre turiști. Deși speriați, mulți au intrat totuși în mare, încercând să nu piardă o zi din vacanță. Autoritatea navală a trimis de urgență o navă pentru a aduna probe, iar după ore de mister, biologii au concluzionat că pata provine din resturi vegetale intrate în putrefacție, provenite din portul Constanța. Autoritățile au transmis că aceasta nu prezintă pericol pentru oameni, ci doar disconfort.

O pată neagră a apărut în Marea Neagră

O pată ciudată de culoare neagră a apărut în această dimineață în zona turistică din Constanța. Deși speriați, oamenii au intrat totuși în mare și au făcut baie încercând să nu piardă o zi din vacanță. Autoritatea navală a trimis de urgență o navă în larg pentru a aduna mai multe probe.

Ore multe a domnit misterul în legătură cu sursa poluării.

Pata neagră apărută pe mare a fost observată mai întâi de pescari apoi de salvamari. Briza a purtat pata ciudată în mai multe zone din largul Constanței, iar turiștii aflați pe plajă spun că s-au trezit cu marea colorată în negru într-un timp foarte scurt. Chiar și așa turiștii au intrat în apă și au făcut baie în mijlocul petei de poluare.

Citește și: VIDEO Tragedie la Mecca. Peste 550 de morți în pelerinajul afectat de canicula extremă

Prima ipoteză a fost legată de o pată de păcură sau de reziduuri de la un tanc petrolier spălat în mare. Autoritatea navală a trimis o navă pentru a aduna mai multe probe iar biologii le au analizat în laborator. Până la urmă biologii au tras concluzia că nu este vorba de petrol.

Pata ciudată ar veni din portul Constanța, acolo unde se încarcă pe nave cantități uriașe de cereale.

Resturile vegetale ar fi căzut în mare, au intrat în putrefacție și așa s-a ajuns la pata ciudată care a ajuns până în zona turistică. Aceasta nu prezintă pericol pentru oameni, transmit autoritățile, ci doar disconfort.