Pompierii au format mai multe echipe de căutare salvare și au pătruns cu greu în nava cuprinsă de flăcări. Imediat după ce s-a dat alerta, rudele și apropiații muncitorilor din șantierul naval au venit într-un suflet să vadă ce se petrece. Aceste imagini sunt surprinse când încă exista speranță, iar pompierii făceau eforturi disperate să ajungă la victime.

Patru bărbați s-au stins din viață în incendiul din Șantierul Naval Midia

Apelurile  tânărului au rămas fără răspuns, unchiul și prietenii săi erau captivi în nava cuprinsă de flăcări. Unii martorii vorbesc de un scurtcircuit. Imediat din nava sub pavilion Belize a început să iasă fum. Pompierii au trimis 7 autospeciale de stingere și lucru la înălțime. Două ambulanțe smurd. Un vehicul de transport victime multiple și o autospecială de terapie intensivă mobilă. „Incendiul a fost lichidat cu ajutorul instalațiilor fixe de CO2 de pe navă, iar colegii mei au executat răcirea perimetrală a pereților navei, iar ulterior s-au executat misiunile de căutare-salvare a

celor 4 persoane surprinse la interior.”

Citește și: VIDEO Avion prăbușit în capitala Nepalului! Doar pilotul a supraviețuit

Însă eforturile pompierilor au fost în zadar. Muncitorii au fost descoperiți în două zone diferite decedați. Se crede că rutele lor de evacuare au fost blocate de flăcări, însă ancheta ia în calcul și o ipoteză șocantă. După izbucnirea flăcărilor este posibil să se fi ordonat închiderea ușilor de unul dintre reprezentanții navei, cetățean străin.

Măsura ar fi fost necesară pentru a împiedica producerea unei explozii. În acest fel însă, calea de evacuare ar fi fost blocată pentru doi dintre muncitori. Criminaliștii și inspectorii ITM au început o anchetă complicată care trebuie să scoată la iveală condițiile în care s-a întâmplat această tragedie.