De ce? Pentru că, în cazul unui război, al unei pene de curent sau unui atac cibernetic, primele 72 de ore sunt cruciale. Cu ce s-ar aproviziona românii în cazul unei crize? Vă spunem în materialul următor. „Ce provizii ai face ca să reziști măcar 3 zile? Multă mâncare, multă apă și cam atât.” „Ce înseamnă multă mâncare? Ce ți-ai lua?” „Păi, foarte multe pizze și șaorme, foarte multe.

Și care zici? Pe asta și berbecuț. ” Doar că shaorma sau pizza nu ar fi de ajuns în cazul unui posibil război. Un alt moment critic, spun comisarii de la Comisia Europeană, aceștia ne îndeamnă să ne aprovizionăm cu toate cele necesare astfel încât să fim acoperiți pentru cel puțin 72 de ore.

Citește și: VIDEO Vlad Pascu a cerut revocarea măsurii preventive. Ce a declarat tânărul în fața judecătorilor

„Pregătește-ți iarna carul și vara sania. „Cred că am chiar o lună de zile, dacă nu mai bine. Da, dacă în caz că vine război, tot ce am acoperit am și de pui și de porc. Și nu știu, nu pot băga. Am vreo 4 pateuri, 3 sau 4 pateuri, ori smântână.” „Păi, nu e nevoie să-mi fac provizii pentru că am acasă.” Când vine vorba despre aprovizionare cu cele necesare în cazul unui dezastru, oamenii au gusturi diverse.

„ Pizza nu merge și shaorma nu se poate. Dorit e, da, de ce alimentează?” „Păi, alimente neperisabile, un salam de ăsta mai uscat, cașcaval.”

„Să faceți un semic. Da, deși comisarii europeni ne învață că nu ar trebui să intrăm în panică și să rămânem raționali, oamenii se tem că fix acest lucru s-ar putea întâmpla dacă ar interveni, în momentul ăsta, războiul. Nu știu, cred că am intra în panică.

Vă dați seama ce ar fi în marketuri?” Printre elementele esențiale pe care populația ar trebui să le aibă în casă se află: alimentele neperisabile, apă, lanterne, o trusă de prim-ajutor, medicamente sau un aparat radio.