Motorul drept al aeronavei a luat foc pe aeroport, înainte de decolare, iar echipajele de urgență au intervenit să-i evacueze. Se întâmplă la mai puțin de 48 de ore, după explozia trenului de aterizare al unei alte aeronave.

Un avion plin cu pasageri, în flăcări pe aeroport

Deși nimeni nu a fost rănit zborurile au fost amânate ore în șir spre disperarea oamenilor.

Motorul drept al unui avion Ryanair a luat foc ieri dimineață în timpul decolării de pe aeroportul Salento.

Citește și: VIDEO În Dubai se face plajă noaptea. Întinderile de nisip devină atracție nocturnă pentru locuitori

Aeronava avea ca destinație Torino și transporta 184 de pasageri. Echipajele de pompieri au trebuit să monteze tobogane de urgență pentru evacuarea oamenilor.

Deși focul a fost stins la scurt timp, pista a trebuit curățată, ceea ce a dus la suspendarea zborurilor pentru câteva ore. Avionul a fost garat la capătul pistei, iar echipajele tehnice caută cauzele. Incidentul vine la nici două zile, după ce o altă cursă Ryanair a avut probleme în Italia. Anvelopele de pe una din roțile trenului de aterizare ale unei aeronave care venea din Barcelona a explodat pe aeroportul Bergamo din Milano.

Motorul drept al aeronavei a luat foc

Cauciucul rupt a avariat pista pe câteva sute de metri. Călătorii de la bord, 161 de persoane au fost evacuați din avion fără să aibă de suferit. Numeroase zboruri inclusiv spre România au fost amânate sau anulate. Pasagerii, printre care și românii, au fost nevoiți să aștepte zeci de ore pe aeroportul blocat până să ajungă la destinație.

Citește și: VIDEO Revolta minerilor în fața Guvernului. Noua lege le înjumătățește pensiile

Compania Ryanair a comunicat că zborul de la Barcelona a avut o problemă cu anvelopele la aterizare și că inginerii care au inspectat aeronava lucrează pentru a o pune în funcțiune.